string(9) "claudebot"

Buijs: ‘Onnodige en pijnlijke nederlaag’.

Zaterdag 22 februari 2020 om 23:27

Trainer Danny Buijs zag FC Groningen tegen VVV-Venlo een prima eerste helft spelen waar de Trots van het Noorden meerdere goede kansen kreeg om op voorsprong te komen. Buijs was minder te spreken over het spel na rust en sprak over een onnodige en pijnlijke nederlaag tegen de Limburgers.

“We zijn ongelooflijk teleurgesteld,” zei Buijs op de persconferentie na afloop van het duel. “Dit is een heel onnodige en pijnlijke nederlaag. Ik vind dat we een prima eerste helft hebben gespeeld, waarin we hebben nagelaten om één of twee keer te scoren. We hebben één kans weggegeven, maar zeker vier of vijf echt goede mogelijkheden gekregen, waarvan meerdere zelfs rond de vijfmeter alleen voor de keeper. Dan moet je op dit niveau één of twee keer scoren.”
 
Hoewel de FC ook na rust veelvuldig op de helft van de tegenstander speelde, kreeg het in het tweede deel van de wedstrijd een stuk minder uitgespeelde kansen. “We hebben in de rust aangegeven dat we de bal rond moesten laten gaan. Niet te geforceerd op zoek naar het doelpunt, want de kans komt altijd wel. Ik vind dat we daar de tweede helft heel slordig in zijn geweest. Veel onnodig balverlies en voorop hadden we weinig tot geen dreiging. Dan neigt het naar 0-0 en hebben we met verse aanvallende krachten geprobeerd de wedstrijd naar ons toe te trekken.”
 
VVV-Venlo kaapte in de slotfase van het duel de punten weg nadat spits Oussama Darfalou een bal over de uitkomende keeper Sergio Padt kopte. “Ik heb direct tegen Sergio gezegd dat ik hem niks kwalijk neem. Hij heeft ons dit seizoen vaak genoeg gered. Het hoeft ook niet zo te zijn dat we, om een wedstrijd te winnen, altijd maar de nul moeten houden. In deze wedstrijd hebben we de kansen gehad om minimaal twee goals te maken, daar ligt het probleem van deze nederlaag en niet de inschattingsfout van onze keeper,” concludeerde Buijs.

Buijs

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar