Buijs: ‘Ongeslagen thuisreeks voortzetten’

6 december 2019

FC Groningen speelt aanstaande zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De aftrap is om 14.30 uur. In de aanloop naar het thuisduel van de Trots van het Noorden vormt alleen de inzet van aanvoerder Mike te Wierik nog een vraagteken, voor de rest heeft trainer Danny Buijs de beschikking over een compleet fitte selectie.

“Dit betekent dat we veel keuze hebben,” aldus de FC-trainer op het traditionele perspraatje voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. “We hebben bijna iedereen fit en dus ook veel mogelijkheden om na te denken over allerlei opties.”

Ruimte
In Sittard kwam een einde aan een fraaie ongeslagen reeks van FC Groningen. De ploeg van Buijs verloor afgelopen zaterdag met 1-0 van Fortuna. Er was vooral ‘teleurstelling’ bij de coach over de wisselende uitvoeringen van zijn team. “Thuis tegen Willem II in de eerste helft en uit bij Vitesse voor rust was het goed en twee weken later kregen we het totaal niet voor elkaar. Dat is ook het ongrijpbare van voetbal. Je weet ook dat er in een seizoen altijd slechte wedstrijden tussen zitten. Dat was tegen Fortuna Sittard het geval.”

Analyse
Op drie competitiewedstrijden voor het einde van het jaar 2019 waagde Buijs zich alvast aan een voorlopige analyse van het jaar. “We zijn op basis van dit kalenderjaar de nummer 5 van Nederland als je kijkt naar het aantal punten en hebben na AZ de minste tegengoals te verwerken gekregen. Ook qua sprints en energie presteren we constant in de top-3, ook weer tegen Fortuna Sittard.”

Buijs erkent ook dat er daarnaast nog steeds voldoende verbeterpunten zijn. “We hebben ten opzichte van het eerste halfjaar al wel meer balbezit en houden de bal langere tijd in de ploeg in de opbouw. Maar we presteren nog steeds bij de onderste vijf ploegen als het gaat om het creëren en benutten van kansen. Daarin moet het beter. We moeten dan ook kritisch blijven op het spel aan de bal.”

Tegenstander
FC Utrecht is aankomende zondag de volgende tegenstander in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Je ziet bij veel ploegen wel een verschil tussen prestaties in uit- en thuiswedstrijden en dus verwacht ik bij ons dat Deyovaisio Zeefuik en Django Warmerdam hogerop komen te spelen. FC Utrecht heeft nu drie duels op rij verloren, zonder te scoren. Hoe zij zullen spelen, is ons nog niet helemaal duidelijk. Sowieso zijn de verschillen tussen de ploegen in de Eredivisie erg klein. FC Utrecht heeft een volwassen selectie, maar met ons thuisvoordeel en de energie en het enthousiasme aan onze kant, vind ik dat we minimaal gelijkwaardig zijn. We willen hoe dan ook onze ongeslagen thuisreeks voortzetten.”

FCG - FCU Bestel nu kaarten banner

Laatste nieuws