Buijs: ‘Nog één keer er alles uitpersen’

20 december 2021

FC Groningen speelt dinsdagavond, 21 december, de laatste wedstrijd van 2021. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs heeft na reizen naar Rotterdam en Almelo voor de derde keer binnen een week een uitwedstrijd op het programma staan. In speelronde 18 van de Eredivisie wordt er namelijk om 21.00 uur afgetrapt in Alkmaar tegen AZ.

FC Groningen is erop gebrand het kalenderjaar 2021 met een resultaat af te sluiten. Dat moet gebeuren tegen de ploeg, die het voor de winterstop dan twee keer heeft getroffen; AZ. Het thuisduel met de Alkmaarders leverde op 24 oktober een 2-0 overwinning op, met doelpunten van Cyril Ngonge en Michael de Leeuw. De treffer van Ngonge – een zogenaamde scorpion kick – ging de hele wereld over.

Vraagtekens
Net als in Almelo (afgelopen zaterdag) kan FC Groningen in Alkmaar in ieder geval niet beschikken over aanvoerder Mo El Hankouri, Daleho Irandust en Radinio Balker. Daarnaast zijn er nog een paar vraagtekens nu de derde wedstrijd in een week tijd voor de deur staat. Niettemin toont Buijs zich strijdbaar: “We moeten nog één keer aan de bak en we gaan er alles aan doen om in deze laatste wedstrijd voor de winterstop punten te pakken. Nog één keer er alles uitpersen.”

FC Groningen staat daarbij niet voor een eenvoudige opgave, weet ook Buijs. “AZ begon stroef aan het seizoen, maar je ziet ze de laatste weken op weg naar boven kruipen. Normaal is dit een ploeg die in de top-4 van Nederland speelt. We zullen een hele goede dag moeten hebben om een resultaat te halen, maar in de thuiswedstrijd tegen AZ hebben we laten zien dat het mogelijk is.”

Voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met AZ. De competitiewedstrijd in speelronde 18 in Alkmaar begint dinsdagavond om 21.00 uur.

Laatste nieuws