Buijs negatief getest, maar uit voorzorg toch afwezig

20 februari 2021

Hoofdtrainer Danny Buijs, keeperstrainer Sascha Marth en technisch directeur Mark-Jan Fledderus reizen morgen niet af naar Heerenveen voor de Derby van het Noorden. Hoewel alle uitkomsten van de coronatesten van spelers en staf van FC Groningen negatief zijn en niemand gezondheidsklachten heeft, neemt het drietal de komende dagen geen enkel risico en blijven zij gescheiden van de spelersgroep en de overige stafleden. Buijs, Marth en Fledderus zaten afgelopen week in een overleg, waarbij één persoon besmet bleek te zijn.

Na het weekeinde wordt het drietal opnieuw getest en als die uitslag wederom negatief blijkt te zijn en er geen gezondheidsklachten zijn opgetreden, kunnen zij richting de thuiswedstrijd tegen Feyenoord – komende woensdag – weer van de partij zijn.

FC Groningen speelt morgenmiddag, zondag 21 februari om 14.30 uur, in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen. De assistent-trainers Adrie Poldervaart en Alfons Arts nemen in Heerenveen de honneurs waar op de bank, waarbij Poldervaart de eindverantwoordelijkheid heeft. Bij de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion wordt FC Groningen onder-21 coach Sander van Gessel aan de technische staf toegevoegd.

15

Komende woensdag speelt FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion om 18.45 uur de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord.

Aanwijzigingen bij de training

Laatste nieuws