Buijs: ‘Mooie interactie creëren met de supporters’

25 februari 2022

FC Groningen speelt zaterdagavond om 18.45 uur het Eredivisieduel met Willem II. Het wordt de eerste wedstrijd sinds lange tijd waarbij er geen beperkingen meer gelden voor de toegang in Euroborg. Spelers, staf, medewerkers en vrijwilligers van de club kijken vol verwachting uit naar het weerzien met de grote hoeveelheid supporters en sponsors in het stadion. De Trots van het Noorden kent in aanloop naar het duel met de Tilburgers weinig personele problemen. Een fitte selectie maakt zich op om samen met de steun van de aanwezige aanhang de strijd aan te gaan.

buijsRKC

Bij Willem II speelt op dit moment een 'oude bekende’ in de ploeg van trainer Fred Grim. Wessel Dammers is sinds de winterstop door FC Groningen verhuurd aan Willem II, dat de centrale verdediger bij handhaving in de Eredivisie definitief zal overnemen van de Trots van het Noorden.
Aan de kant van FC Groningen lijkt hoofdtrainer Danny Buijs alleen niet te kunnen beschikken over doelman Jan Hoekstra, die afgelopen week in een besloten oefenduel met De Graafschap geblesseerd is geraakt. “Verder staan we er volgens mij goed op,” vertelt Buijs.
 
De supporters in Euroborg kunnen de ploeg van trainer Buijs een extra boost geven op de weg naar een overwinning. “Het is fantastisch om weer in een goed gevulde Euroborg te spelen. Ik heb begrepen dat de Noordtribune met de fanatieke aanhang helemaal vol zit en hopelijk gaan ook de overige tribunes zich goed vullen. De mensen staan altijd achter de ploeg, dus dat gaat zaterdag ook wel gebeuren. We willen een mooie interactie creëren met de supporters zodat het een mooie avond gaat worden voor ons allemaal. Daar hebben we samen lang naar gehunkerd.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Willem II, waarin de hoofdtrainer onder meer een toelichting geeft op het einde van de proefperiode van Pele van Anholt bij FC Groningen en hij ingaat op het feit dat de stadions weer open gaan zonder beperkingen. De competitiewedstrijd in speelronde 24 staat zaterdagavond in Euroborg vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Laatste nieuws