Buijs: ‘Met goed gevoel interlandbreak in’

17 maart 2019 / vandaag

FC-trainer Danny Buijs was vlak voor rust geïrriteerd dat twee of drie van zijn spelers ‘hun kop bijna verloren’ bij een opstootje in de thuiswedstrijd tegen ADO. Hij gaf zijn ploeg ook een groot compliment dat na één grote kans niets meer werd weggegeven in een spannende slotfase. Zijn collega Fons Groenendijk vond dat ADO vanmiddag geen recht had op een overwinning.

Danny Buijs (FC Groningen): “We zijn ontzettend blij met deze overwinning in een rommelige wedstrijd. Het was een vechtwedstrijd. Het opstootje was misschien wel typerend. Ik was behoorlijk geïrriteerd want het is ongelofelijk dom dat twee of drie spelers hun kop bijna verliezen. Voor hetzelfde geldt stuurt hij er aan beide kanten een paar af.”

“Voetballend wilden we meer brengen op het middenveld en daarom speelde Iliass Bel Hassani centraal op het middenveld en Samir Memisevic weer achterin. Het heeft niet opgeleverd wat we er van tevoren van hadden gehoopt. In de tweede helft redde Sergio Padt ons en daarna hebben we nagelaten de tweede goal te maken tegen het fysieke ADO. Een groot compliment voor de ploeg dat we in die fase niks meer weggaven. Het was een verdiende overwinning zonder sprankelend voetbal. We gaan met een goed gevoel de interlandbreak in.”

Creativiteit benutten
Fons Groenendijk (ADO Den Haag): “We zijn niet in allerbeste doen en maakten vanmiddag een onrustige indruk. Het was te geforceerd. We hanteerden veel de lange bal en vergaten onze creativiteit te benutten. In de eerste helft was het rommelig en kreeg Groningen twee kansen. Het is wel typerend voor deze fase hoe die goal valt.”

“Na de rust hebben we niet gevoetbald naar onze mogelijkheden. Als we iets willen verdienen, zal het toch beter moeten. Groningen dwong meer af en die kans voor Goossens werd door Padt goed gered. Na de wissels werd het wat opener en door de 1-0 tussenstand bleven we in de race. Hij kon vallen, maar dat is niet gebeurd. Als ik eerlijk ben, hadden we geen recht op een overwinning. We zullen ons opmaken voor de strijd in april. Die maand zal voor ons beslissend zijn.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws