Buijs: 'Kansen die je krijgt, moet je afronden'

8 december 2019

Trainer Danny Buijs was vanzelfsprekend teleurgesteld na de met 1-0 verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De coach was ontevreden over de eerste helft, maar vond dat zijn ploeg op basis van de tweede helft minimaal een punt had verdiend. 

Buijs zag dat het vooraf bedachte strijdplan niet tot uiting kwam in de eerste helft. “Over de eerste helft kan ik kort zijn, het was een heel slechte eerste helft van onze kant,” aldus Buijs. “We hadden een bepaald plan om Utrecht te bestrijden en daar kwam weinig van terecht. Utrecht had de controle over de wedstrijd op dat moment. Zonder dat we heel veel grote kansen hebben weggegeven.”

Buijs zette in de rust het één en ander om bij zijn ploeg, onder meer door het inbrengen van invaller Gabriel Gudmundsson. “De tweede helft hebben we in ieder geval een Groningen gezien zoals ik het graag wil zien en ik had het gevoel dat de wedstrijd onze kant op zou vallen.”

“We hadden een aantal mogelijkheden op een resultaat gehad en die hebben we niet afgemaakt. De kansen die je krijgt, moet je ook afronden. Des te pijnlijker is het dat de goal aan de andere kant valt, want ik vind dat we op basis van de tweede helft zeker een punt verdienden. Maar soms krijg je niet wat je verdient."

Laatste nieuws