Buijs: ‘Je wilt in volle stadions spelen’

19 november 2021

FC Groningen maakt zich op voor het laatste blok wedstrijden van 2021. Dat begint zondagmiddag in Deventer met een lunchafspraak om 12.15 uur met Go Ahead Eagles. Net als in de overige stadions in Nederland mag er ook in de Adelaarshorst aan de Vetkampstraat vanwege opgelegde coronamaatregelen geen publiek aanwezig zijn. “Het is om verdrietig van te worden. Je wilt niets liever dan voor volle stadions spelen,” beschouwt Danny Buijs het tafereel van de ontbrekende ambiance bij voetbalwedstrijden in de komende weken. 

Danny Buijs heeft er begrip voor dat de competitie in gang blijft, maar de hoofdtrainer van FC Groningen had het liever allemaal anders gezien. “Ik ben geen expert, maar in mijn ogen ontbreekt de logica bij de beslissingen die worden genomen. Dat maakt het vooral frustrerend. Voorop staat dat wij met publiek willen spelen. Als dit niet kan, dan moet je kijken naar het uitstellen van wedstrijden. Het probleem is echter dat we geen enkele garantie hebben dat we over twee weken wel weer met publiek mogen spelen. Als dat niet het geval mocht zijn, heb je jezelf alleen maar meer in de problemen gebracht met het speelschema. We hebben noodgedwongen al een hele periode zonder publiek moeten spelen. We hebben allemaal ervaren hoe verschrikkelijk dat is. Het is om verdrietig van te worden.”

Internationals
Spelers en staf hebben na de genomen beslissingen de aandacht verlegd naar zaken waarop ze wel invloed hebben. De afgelopen periode miste FC Groningen op trainingen een aantal spelers vanwege interlandverplichtingen. Vanaf donderdag zijn alle internationals binnen komen druppelen in het TopsportZorgCentrum op Corpus den Hoorn en kon Buijs met zijn staf specifiek gaan toewerken naar de confrontatie met Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer doet het meer dan prima bij de terugkeer in de Eredivisie. De Eagles staan met 17 punten op een 10e plaats op de ranglijst.

“Maar ik wil vooral graag kijken naar onze eigen mogelijkheden en uitgaan van eigen kracht,” zegt Buijs. De hoofdtrainer kan zondag in Deventer geen beroep doen op Radinio Balker en Romano Postema, die geblesseerd uitviel tegen RKC Waalwijk. Twijfelgevallen voor het duel met Go Ahead zijn clubtopscorer Cyril Ngonge en Damil Dankerlui. Daarentegen is Mike te Wierik de afgelopen week teruggekeerd op het veld en mogelijk kan de verdediger zondag deel uitmaken van de wedstrijdselectie van FC Groningen.

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Go Ahead Eagles. De competitiewedstrijd in speelronde 13 staat zondagmiddag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk. De arbiter wordt daarbij geassisteerd door Rob van de Ven en Franca Overtoom. Overtoom is de eerste vrouwelijke assistent-scheidsrechter ooit in de Eredivisie. 
 

Laatste nieuws