Buijs: ‘Je krijgt niet altijd wat je verdient’

2 september 2018

Trainer Danny Buijs zat na afloop van de wedstrijd met ‘een rotgevoel’ in de persconferentie. Zijn collega John van ’t Schip sprak van een ‘belangrijke overwinning’ voor PEC Zwolle.

Danny Buijs: “Op basis van de eerste helft hebben we onszelf echt tekort gedaan. We kregen twee à drie goede kansen, met name voor Django Warmerdam. In de tweede helft waren de ploegen meer gelijkwaardig aan elkaar. De tegengoal gaven we nogal onnodig weg. Twee spelers van ons gingen in duel en Mike van Duinen kon doorlopen. Sergio Padt reageerde nog goed, maar Vito van Crooy profiteerde van twee spelers die niet volledig meeliepen. Een opeenstapeling van fouten, die leidden tot de 0-1.”

In de tweede helft bracht Buijs drie aanvallende wissels in de ploeg: “We wilden graag die goal maken, maar met één kopbal en twee schietkansen van buiten de zestien was het te weinig. Het is op deze manier een pijnlijke nederlaag, in mijn ogen niet verdiend. Maar je krijgt niet altijd wat je verdient. Ik zit hier dus met een rotgevoel.”

PEC Zwolle
John van ’t Schip pakte de eerste punten buiten Zwolle in het gehele kalenderjaar 2018: “In de eerste helft maakte Groningen het ons moeilijk in de opbouw en kregen ze twee levensgrote kansen. Die fase zijn we gelukkig doorgekomen. Over de gehele wedstrijd hebben we ons erin vastgebeten en gevochten.”

“Na de 0-1 was het belangrijk om achterin ‘de nul’ vast te houden. We hadden aanvallend meer kunnen doen met de ruimte. Vorige week hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar kregen we geen punten. Deze keer hebben we met hard werken en vechten wel drie punten binnengesleept.”

Laatste nieuws