Buijs: ‘In mijn optiek een gestolen overwinning’

2 april 2019

Trainer Danny Buijs sprak na afloop van FC Groningen – De Graafschap (1-0) over een ‘gestolen overwinning’ van zijn ploeg. Zijn collega Henk de Jong van De Graafschap zag hoe de Doetinchemmers alsnog het deksel op de neus kregen.

Buijs: “We hebben in mijn optiek een gestolen overwinning behaald. De ploeg was in de eerste helft onherkenbaar. En dan bedoel ik nog niet eens dat het voetballend zwak was, maar vooral dat we verdedigend niet thuis gaven. In de eerste helft gaven we veel teveel weg en redde Sergio Padt ons een aantal keren goed.”

“De tweede helft was wat meer in evenwicht. Na twintig minuten zijn we met een extra spits wat opportunistischer gaan spelen. De invallers Paul Gladon, Django Warmerdam en Tom van de Looi maakten alle drie een hele goede beurt. Paul Gladon bekroonde zijn invalbeurt met een goede goal en daarna kregen we nog twee op drie grote kansen.”

Sinds de winterstop behaalde Groningen zeven zeges, twee gelijke spelen en twee nederlagen met één goal verschil. “Ik wil de ploeg een heel groot compliment maken. Als je voor de winterstop 15 punten pakt en nu in elf wedstrijden al 23 dan doen de jongens dingen toch goed. We blijven kritisch en thuis willen we voetballend ook echt meer brengen. Hopelijk lukt dat zaterdag tegen Excelsior. We willen niet alleen winnen, maar ook goed voetbal laten zien. We hebben drie dagen om daar naartoe te werken.”

Laatste nieuws