Buijs: ‘Hoop werk aan de winkel’

31 augustus 2019 / vandaag

Trainer Danny Buijs was na afloop van de met 2-1 verloren thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo teleurgesteld over het spel van zijn ploeg. De oefenmeester probeerde via aanvallende wissels nog iets te forceren, maar het mocht niet baten.

“Hier zit een enorm teleurgestelde trainer,” begon Buijs de persconferentie na afloop van de wedstrijd. “Ik vind dat we een heel matige wedstrijd hebben gespeeld. In de eerste helft waren we aan de bal zwak, terwijl we juist de wedstrijden hiervoor best een redelijke indruk hebben gemaakt in balbezit. We slaagden er onvoldoende in om in de opbouw een drie tegen twee uit te spelen. Daarnaast waren we ook zwak in de passing waardoor Heracles kon counteren.”
 
Buijs baalde enorm van het tegendoelpunt dat FC Groningen na een half uur spelen te verwerken kreeg en maakte in de rust een omzetting door Charlison Benschop in te brengen. “We hebben na rust met Charlie erbij geprobeerd om meer opportunistisch te gaan spelen. Ik vind ook dat Benschop prima is ingevallen. Heracles had het daar lastig mee en de 1-1 van Warmerdam gaf ook een boost. Helaas geven we het na ruim een uur spelen weer weg. Niet bij het schot, maar bij de ingooi vooraf staan we naïef te verdedigen. Daar moeten we echt stappen in maken.”
 
Met het inbrengen van Gabriel Gudmundsson en de 17-jarige debutant Romano Postema bracht Buijs nog meer aanvallende stootkracht. “Het is leuk voor Romano dat hij zijn debuut heeft gemaakt, een zeer talentvolle jongen. We hebben het nog geprobeerd met twee vleugelspitsen, maar ik vind niet dat we heel veel hebben gecreëerd. Het geeft nog maar aan dat er een hoop werk aan de winkel is. Deze klap moeten we verwerken en daarna moeten we er weer vol tegenaan.” 

buijs persco
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws