Buijs: ‘Het begin is altijd spannend’

13 augustus 2021

FC Groningen start het Eredivisieseizoen 2021/2022 komende zondag, 15 augustus, met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het duel in Leeuwarden begint zondagmiddag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De Trots van het Noorden wordt in Friesland gesteund door 260 FC-supporters, de maximale capaciteit van het gastenvak in Leeuwarden onder de geldende beperkende maatregelen.

Buijs1

Danny Buijs is blij dat het nieuwe voetbalseizoen weer gaat beginnen, maar de hoofdtrainer van FC Groningen is ook nieuwsgierig naar zijn ploeg. “Zo’n eerste wedstrijd is altijd weer spannend. Je hebt een zo optimaal mogelijke voorbereiding gedraaid, maar als je echt wil weten waar je staat, gaat het toch vooral om die eerste weken van het nieuwe seizoen. Je bent vooral benieuwd naar hoe je eigen ploeg voor de dag komt. Hopelijk doen we dat op dezelfde manier als twee jaar terug toen we begonnen met een uitwedstrijd tegen FC Emmen.”

FC Groningen won dat openingsduel van het seizoen 2019/2020 met een 0-1 overwinning aan de Oude Meerdijk door een doelpunt in de slotfase van Ajdin Hrustic.

Inzetbaar
Buijs kan tegen Cambuur in ieder geval niet beschikken over Paulos Abraham, Ramon Pascal Lundqvist en Radinio Balker. “De rest van de selectie is wel inzetbaar, waarbij zondag nog niet iedereen negentig minuten zal kunnen spelen. Maar ik ben niet ontevreden over hoe we er fysiek voor staan.”

Bekijk in onderstaande video de voorbeschouwing met Buijs op de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2021/2022 van FC Groningen op bezoek bij SC Cambuur.

Laatste nieuws