Buijs heeft nog wat vraagtekens in aanloop naar PSV-thuis

6 maart 2020

Trainer Danny Buijs heeft nog diverse vraagtekens in de aanloop naar de thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen PSV. Het duel met de Eindhovenaren wordt om 16.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion afgetrapt. De inzetbaarheid van Joel Asoro en Bart van Hintum is nog twijfelachtig. Daarnaast is Azor Matusiwa geschorst voor de thuiswedstrijd van zondag.

Het personele vraagstuk vormt voor de hoofdtrainer van FC Groningen nog een flinke puzzel. Zo zijn Django Warmerdam en Gabriel Gudmundsson er, net als Görkem Can en Thijs Dallinga, nog niet bij. De schorsing van Matusiwa en de onzekerheid omtrent de inzetbaarheid van Asoro en Van Hintum biedt mogelijk weer speeltijd vanaf de aftrap voor Sam Schreck, Ko Itakura en Mo El Hankouri. Bovendien is aanvaller Remco Balk van FC Groningen onder-19 eerder deze week bij de wedstrijdselectie gehaald.

Stappen
Afgelopen weekend maakte Thomas Poll zijn basisdebuut in het eerste elftal. De jonge verdediger kreeg van trainer Danny Buijs een voldoende. “Hij speelde zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland en daarin deed hij het naar behoren,” aldus Buijs. “Je ziet ook dat hij nog flinke stappen moet maken om wekelijks op het niveau ‘subtop Nederland’ te kunnen spelen. Maar de enige manier om erachter te komen wat er gevraagd wordt, is het te ervaren in de Eredivisie. Daarvoor krijg je als 18-jarige geen zes jaar de tijd. Hij moet de komende twee jaren laten zien dat hij daar naartoe kan groeien.”

Op de trainingen in de aanloop naar PSV-thuis probeerde Buijs met zijn trainersstaf diverse tactische varianten uit. Over de opstelling voor zondag kon de trainer van FC Groningen dan ook nog niet veel zeggen. Dat deed Buijs wel over tegenstander PSV. De ploeg van zijn voorganger in Groningen, Ernest Faber, maakt –  na een wisselvallige periode rond de winterstop – de laatste weken een ‘goede indruk’ op Buijs. “Elke club heeft in een seizoen weleens een fase dat het tegen zit. PSV is en blijft een ploeg in de top-4, die tot het einde zal meedoen om de prijzen. De kwaliteit in hun selectie staat buiten kijf, met diverse internationals en talenten uit de eigen jeugd. Ze hebben goede spelers en hebben de laatste weken ook weer resultaten geboekt en daardoor vertrouwen opgebouwd.”

Buijs puzzelt ondertussen met de voor hem beschikbare spelers om de basis voor komende zondag te bepalen. “We willen het team opstellen dat de grootste kans heeft om de wedstrijd te winnen. We proberen veel opties en varianten uit. In elk geval gaan de spelers in onze selectie weer ervaring opdoen met het spelen van een topwedstrijd. We gaan strijden en hebben zeker kans op een gunstig resultaat als wij allemaal een goede dag hebben!”

FCG PSV Banner

Laatste nieuws