Buijs: ‘Gewerkt aan voetballende gedeelte’

21 september 2018

FC Groningen speelt zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion de thuiswedstrijd tegen AZ. Het duel begint om 14.30 uur. In de aanloop naar het duel is de inzetbaarheid van aanvaller Mateo Cassierra en Mimoun Mahi nog onzeker. FC Groningen gaat tegen AZ op jacht naar de eerste punten in eigen huis.

De afgelopen twee thuiswedstrijden werden verloren en bovendien heeft FC Groningen nog niet gescoord in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “We hebben tegen PEC Zwolle, ondanks de nederlaag, een goed gevoel overgehouden aan de eerste helft. En als je de afgelopen vier wedstrijden terugkijkt, zie je dat we eigenlijk ook nooit heel veel kansen weggeven aan de tegenstanders.”

Gevaarlijk
FC Groningen wil uiteraard zelf meer kansen en mogelijkheden creëren en daarop lag de afgelopen periode dan ook de focus. “We hebben veel aandacht besteed aan het spel in balbezit. Want we verspelen de bal in sommige fases nog te makkelijk. En als we de bal wel in de ploeg houden, hebben we nog moeite om voldoende kansen te creëren. Bij Ajax zagen we al een aantal keren terug, dat we wel gevaarlijk doorkwamen.”

Tegen Ajax speelde FC Groningen met vijf verdedigers. “Het was zeker geen experiment. In de oefenwedstrijden tegen Werder Bremen en De Graafschap hadden we op die manier gespeeld. Soms moet je je wat aanpassen aan de kracht van de tegenpartij. Maar je moet daarbij ook vooral kijken wat de kwaliteiten binnen je eigen ploeg zijn. Uit tegen Ajax was het verstandig om onszelf enigszins aan te passen, maar thuis tegen AZ zullen we de keuze voor de speelwijze maken vanuit onze eigen kracht.”

Ondersteuning
Qua personele bezetting zal Danny Buijs de zaterdagtraining nog moeten afwachten. De inzetbaarheid van Mateo Cassierra en Mimoun Mahi is namelijk nog onzeker. Afgelopen weekend tegen Ajax startte Mahi in de basis en werd hij na ruim een uur vervangen door Cassierra.

Zondagmiddag moet het spreekwoord driemaal is scheepsrecht opgeld gaan doen en daarbij kan de ploeg de steun van de supporters goed gebruiken. “We doen er met zijn allen alles aan om meer wedstrijden te gaan winnen. Als er al teleurstelling is, geef het een plekje tijdens de wedstrijd en laat de emoties na het laatste fluitsignaal blijken. Het is belangrijk in deze fase achter elkaar te blijven staan en massaal achter de ploeg. We kunnen nu de steun extra goed gebruiken!"

10historie-az

Laatste nieuws