Buijs: ‘Geprobeerd zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven’

10 augustus 2019 / vandaag

Trainer Danny Buijs sprak na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Twente (1-3) op de persconferentie van een ‘teleurstellende dag’. Het feit dat zijn ploeg met lege handen stond, twee rode kaarten incasseerde en een deel van de fans zaterdagavond niet bij de wedstrijd aanwezig konden zijn, brachten de trainer in mineur. Buijs was echter trots op de veerkracht van zijn elftal en de staande ovatie die FC Groningen na afloop van de wedstrijd ontving van de toeschouwers in het stadion.

“Deze wedstrijd was voor mij een kopie van AZ-thuis van afgelopen seizoen,” stelde Buijs. “Ook in dat duel eindigden we met negen man, verloren we met 3-1, viel het laatste tegendoelpunt in de blessuretijd en gingen we met een staande ovatie van het veld.”
 
De trainer zag dat zijn FC goed aan de wedstrijd begon. “We speelden in het eerste kwartier uitstekend en moeten daar de voorsprong pakken. Na slordig balverlies krijgen we een penalty tegen, die gelukkig voor ons wordt gemist en niet veel later missen we zelf ook een strafschop. Wederom slordig balverlies op het middenveld leidt vijf minuten voor rust de eerste rode kaart in. Daarna krijgen we in de eerste helft zelfs nog een rode kaart.”
 
FC Groningen moest de tweede helft noodgedwongen starten met negen man. “We hebben geprobeerd de organisatie weg te zetten om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. En hebben dat de eerste acht à negen minuten prima gedaan en daarom is het ook enorm zuur dat we een tegengoal krijgen uit een vrije trap. Daarna hadden we het even lastig en na de benutte strafschop denk je dat het beslist is.”
 
Na twee wissels van Buijs ging de thuisploeg alles of niets spelen. “Ik ben trots en blij dat we ons nog wisten terug te knokken en de waardering kregen van het publiek. We hebben het daarna niet heel veel meer afgedwongen en hadden het misschien slimmer uit moeten spelen, zo eerlijk moeten we ook zijn. Maar als je al zo lang met negen man speelt, verdienen de spelers een compliment hoe ze het hebben ingevuld.”
 
Buijs kon natuurlijk niet tevreden zijn over het verloop van de avond. “Al met al is het een teleurstellende avond, doordat je verliest, een deel van het publiek niet in het stadion aanwezig mocht zijn en het feit dat je twee rode kaarten incasseert.”

buijs2
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws