Buijs: ‘Fouten genadeloos afgestraft’

16 december 2018

Trainer Danny Buijs van FC Groningen sprak van een ‘pijnlijke dag’ voor FC Groningen en hemzelf als trainer. Dick Lukkien van FC Emmen zag een ‘gekke wedstrijd’ en zag de 2-1 zege van zijn ploeg als een ‘topresultaat’.

Danny Buijs (FC Groningen): “Het is een pijnlijke dag voor FC Groningen en voor mij als trainer. De eerste dertig minuten waren van onze kant uitstekend. We zetten Emmen goed onder druk en hun keeper moest twee keer een redding verrichten. Emmen kwam er op zijn beurt tweemaal gevaarlijk uit. De tweede helft werd het moeilijker en dat kwam vooral door slordigheid op onze linkerkant.”

“Tegen het einde van de wedstrijd leek het richting 0-0 te gaan en toen kwam Ahmad Mendes Moreira met een geweldige voorzet, die door Mimoun Mahi werd afgemaakt. Eigenlijk had ik me al wel verzoend met 0-0, maar toen dacht ik ‘we zullen toch niet stiekem gaan winnen hier’? Aan hoe we het vervolgens weggeven, zie je dat we gogme en slimheid missen. De nederlaag was misschien onverdiend, maar fouten worden op dit niveau genadeloos afgestraft.”

Gekke wedstrijd
Dick Lukkien (FC Emmen): “Hier zit een blije trainer na een gekke wedstrijd. We zijn moeizaam begonnen en lieten ons te gemakkelijk onder druk zetten. We gingen achteruit lopen en in die fase hield onze keeper Kjell Scherpen ons met twee reddingen op de been. In het tweede deel van de eerste helft gingen we al met meer lef spelen.”

“We hebben een goede tweede helft gespeeld. We hadden meer controle, al leidde het niet tot kansen of mogelijkheden. In de knotsgekke slotfase was ik eerst bang dat we toch nog zouden verliezen. En binnen drie of vier minuten wisten we het om te buigen met Nicklas Pedersen, die een eventueel gebrek aan scorend vermogen zou hebben. Ik ben blij en trots op mijn ploeg. In de winterstop wilden we op minimaal 17 punten staan en nu hebben we nog één thuiswedstrijd voor de boeg. Voor ons is deze overwinning een topresultaat.”

181216EOA4947lukkien

Laatste nieuws