Buijs: ‘Flinke tik te verwerken’

28 september 2018

Aanstaande zondag om 14.30 uur speelt FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In de aanloop naar dit competitieduel heeft trainer Danny Buijs weer de beschikking over aanvaller Ahmad Mendes Moreira, die voor het bekerduel van donderdagavond tegen FC Twente nog geschorst was.

Ajdin Hrustic is daarentegen na zijn twee gele kaarten van vorige week tegen AZ juist weer geschorst voor het treffen met FC Utrecht, net als Deyovaisio Zeefuik die zijn laatste van twee duels schorsing uitzit.

Niet vrolijk
Waar FC Utrecht donderdagavond in het bekertoernooi thuis met 2-0 won van MVV, verloor FC Groningen in eigen huis met dezelfde cijfers van FC Twente. Trainer Danny Buijs was donderdagavond na afloop van het bekerduel teleurgesteld over met name de tweede helft van zijn ploeg. “Het lijkt me duidelijk dat ik momenteel niet vrolijk ben. Dat is erg logisch na zo’n wedstrijd. Met name de manier waarop we wegzakken in de tweede helft was FC Groningen onwaardig.”

In de competitie produceerde FC Groningen tot nu toe twee treffers in zes duels en kreeg het tot dusver dertien tegentreffers te verwerken. “Het doelsaldo zegt in dat opzicht genoeg,” aldus Buijs. “Twee doelpunten vóór is te weinig, al helpt het natuurlijk niet mee dat er twee aanvallers (Mahi en Cassierra – red.) geblesseerd zijn. De tweede helft tegen Twente was van onze kant het slechtste wat ik in de afgelopen weken heb gezien. We krijgen hiermee weer een tik te verwerken, maar zullen ons nu toch volop moeten richten op zondag.”

Tegenstander
Tegenstander FC Utrecht bereikte donderdag wel de volgende bekerronde en staat drie plekken hoger op de ranglijst van de Eredivisie. “Met vijf punten uit zes wedstrijden heeft FC Utrecht ook een moeilijke start,” stelt Buijs. “Utrecht is normaal gesproken een ploeg die thuis hoort in de top-6. Ze spelen nu 4-3-3 en dat past bij de kwaliteiten die in hun selectie zitten. Sinds afgelopen zondag hebben ze met Dick Advocaat een nieuwe trainer voor de groep. Het is mooi een man te treffen met zo’n staat van dienst. Hij zal zeker nog successen gaan boeken, maar dat hoeft wat mij betreft niet komende zondag al te beginnen.”

Afwezig
Zoals gezegd ontbreken bij FC Groningen in ieder geval Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic door schorsingen. Donderdagavond waren Mimoun Mahi en Mateo Cassierra nog niet inzetbaar door blessures. Verdediger Jeffrey Chabot viel in het bekerduel met FC Twente geblesseerd uit. Zaterdag na de laatste veldtraining zal de technische staf de balans opmaken en de wedstrijdselectie voor zondagmiddag samenstellen.

10historie20170827EOC1301

Laatste nieuws