Buijs: ‘Fijne en zwaarbevochten overwinning’

8 februari 2020 / vandaag

FC Groningen won zaterdagavond voor de zevende keer in de laatste negen Eredivisiewedstrijden in eigen huis. Vitesse werd met 1-0 verslagen. Trainer Danny Buijs was blij met de drie punten en zag dat zijn ploeg een zwaarbevochten overwinning over de streep trok. 

"We zijn heel blij met deze zwaarbevochten overwinning,” aldus Buijs op de afsluitende persconferentie. “We begonnen goed aan de wedstrijd waarin we in momenten goed voetbal lieten zien. Vroeg in de wedstrijd kwamen we 1-0, maar daarna kregen we het lastiger met de tegenstander. Vitesse is een goede ploeg met veel individuele kwaliteiten. We begonnen wat slordiger te voetballen, zonder echt veel kansen weg te geven.”
 
Vitesse bracht na in de persoon van Jay-Roy Grot een fysiek sterke speler in het veld aan het begin van de tweede helft. “Na rust weden ze, zeker ook door de wissels, fysiek enorm sterk en daar hadden wij het moeilijk mee,” aldus Buijs. “We kwamen een paar keer goed weg. Zelf hebben we ook een aantal momenten gehad waarop we de 2-0 konden maken als we wat nauwkeuriger waren geweest. Nu bleven zij erin geloven en moesten we tot het laatste moment doorvechten.”
 
Tot genoegen van Buijs ziet hij wekelijks dat zijn ploeg keihard knokt en veel energie stopt in de wedstijden. “Er wordt voor elke grasspriet gevochten en dan trek je deze wedstrijd over de streep. Een mooie ervaring voor veel jonge jongens op het hoogste niveau en een heel fijne overwinning.” 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws