Buijs: ‘Een heel mooie dag’

22 december 2019

Trainer Danny Buijs was na afloop van de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Emmen uiterst tevreden. Buijs sprak van een mooie middag op meerdere fronten en deelde diverse complimenten uit. 

“We hebben verdiend gewonnen,” begon Buijs de persconferentie na de Noordelijke twist. “Al kreeg FC Emmen in korte tijd drie goede kansen en als ze daar één van maken, krijg je nog een lastige slotfase. Gelukkig is ons dat bespaard gebleven en pakken we een heel mooie overwinning.” 

Mooie middag
Niet alleen op het veld werd een mooi resultaat geboekt. De wedstrijd tegen FC Emmen stond naast het veld in het teken van Kerst en herdenken. “Het was vandaag een heel mooie dag,” vervolgt de trainer. “We hebben voor de wedstrijd uitgebreid stilgestaan bij de mensen die ons dit jaar helaas zijn ontvallen. Die hebben we op een prachtige manier herdacht en dan is het fijn dat we zo`n wedstrijd hebben kunnen bekronen met een overwinning.”
 
“Binnen de club is er enorm veel werk verzet om er een heel mooie dag van te maken. Niet alleen qua voetbal op het veld, maar vooral er omheen. Dat zijn heel positieve dingen waardoor we een bepaalde saamhorigheid proberen te creëren. Hierdoor wordt een wedstrijd bij FC Groningen meer dan alleen voetbal. Een groot compliment voor de mensen die zich daar voor hebben ingezet.”
 
Van Kaam
De trainer had ook een groot compliment over voor zijn team. “Ik ben enorm trots om met deze groep te werken. Er komen vandaag acht jongens binnen de lijnen jonger dan 22 jaar. Dat geeft aan dat er enorme potentie in deze groep zit.”
 
Een van die jonge spelers is Daniël van Kaam, die tegen FC Emmen zijn basisdebuut in de Eredivisie maakte. “Daniel is een jongen waar we al lang mee werken en in de laatste maanden op een nieuwe positie voor hem. Dat doet hij heel goed, hij maakt veel stappen en ergens dacht ik dat het vandaag de dag was om hem de kans te geven. Hij verdient een heel groot compliment, want Daniël heeft een fantastische wedstrijd gespeeld.”
 
Fijne feestdagen
Voor trainer, staf en spelersgroep start vanaf vanavond de winterstop en die begint met een vakantie van elf dagen. “We kunnen nu bijtanken en vanaf vrijdag 3 januari gaan we ons richten op een mooie tweede seizoenshelft. Namens mij en namens de rest van de staf en spelersgroep wensen we iedereen heel fijne feestdagen en een mooi en gezond 2020.” 

kerstgroet team

Laatste nieuws