Buijs: ‘Blij voor iedereen op en rond de club’

21 september 2019

Trainer Danny Buijs sprak na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle over een verdiende overwinning. De FC-trainer was blij dat zijn ploeg in de derde thuiswedstrijd de drie punten in Groningen hield.

“Uiteraard ben ik voor iedereen op en rond de club hartstikke blij dat we de eerste thuisoverwinning van dit seizoen hebben kunnen behalen,” zei Buijs na afloop tijdens de persconferentie. “We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op 1-0. Deze keer zat het mee. Vorige week ging een bal binnenkant paal uit het doel en nu ging hij er binnenkant paal in.”

Buijs zag dat zijn ploeg verdedigende de zaken goed voor elkaar had. “Na de goal was er een fase in de eerste helft dat we het iets lastiger hadden met PEC. We weten dat het een goed voetballende ploeg is, met balvaardige spelers. Maar we hebben niet veel kansen weggegeven.”

Ook over de start van de tweede helft was Buijs tevreden. “We begonnen goed na rust, maakten snel de 2-0 en kregen kansen op meer. Daarna hadden we het toch weer wat lastiger, maar hebben we de schade zeer beperkt kunnen houden. Ik ben zeer tevreden hoe we dat verdedigend gedaan. En zeker ook de bereidheid en intensiteit bij de jongens. Al met al is het een verdiende overwinning.”

JW2019092119069

Laatste nieuws