string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Buijs: ‘Blij en trots op deze prestatie’.

Zondag 26 januari 2020 om 17:29

FC Groningen won zondagmiddag in een uitverkocht Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 van koploper Ajax. Trainer Danny Buijs was na afloop van de wedstrijd zeer content met de prestatie van zijn team. 

“Hier zit uiteraard een enorm blije en trotse trainer,” begon Buijs de persconferentie na afloop van de overwinning op Ajax. “Ik denk dat we een uitstekende eerste helft hebben gespeeld, waarin we onze kracht hebben laten zien en verdedigend weinig hebben weggegeven. Daarnaast zijn we een paar keer goed gevaarlijk geworden en maakten we een goede snelle goal, plus mogelijkheden op meer. Daar doe je Ajax pijn mee.”
 
Buijs zag dat zijn team ook na rust dezelfde energie op de mat legde. “In de tweede helft was het fantastisch dat we zo snel op 2-0 kwamen. In de eindfase zag je dat we zoveel energie hadden gegeven en dan wordt het op het tandvlees doorkomen in de laatste twintig minuten. Het heeft een paar keer gelukkig meegezeten, al kregen we aan het einde van de wedstrijd zelf ook nog twee prima kansen om de marge op twee te brengen.”
 
“Al met al heb ik een prima FC Groningen gezien dat heeft gevochten voor elke grasspriet. We hebben kansen gecreëerd, goals gemaakt en gewonnen van op dit moment de beste ploeg van Nederland. We mogen met z`n allen ongelooflijk blij en trots zijn op deze prestatie.” 

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard