Buijs: ‘Bij vlagen genoten’

18 mei 2019

Trainer Danny Buijs was na afloop blij met het ‘zeer behoorlijke voetbal’ van zijn ploeg tussen de 15e en 70e minuut. Zijn collega Leonid Slutskiy was vooral verbaasd over de lange weg richting de groepsfase van de Europa League en zag de kansen nog steeds ‘fifty-fifty’.

Danny Buijs (FC Groningen): “Uiteraard waren we blij dat we in dit halfjaar alsnog deelname aan de play-offs hebben afgedwongen, ondanks de teleurstellende nederlaag van woensdag in Emmen. Na twaalf minuten kregen we grip op Vitesse en controle. Vanaf dat moment hebben we een uitstekende wedstrijd gespeeld, heb ik bij vlagen genoten van het spel en kwamen we op een terecht 2-0 voorsprong.”

“We hebben een vervelende goal uit het niets tegen gekregen en in het vervolg kreeg Vitesse nog een aantal gevaarlijke corners, vrije trappen en een levensgrote kans voor Serero. Ik ben vooral blij dat we de supporters nu eens een groot deel van de wedstrijd zeer behoorlijk voetbal hebben laten zien. De overwinning was in mij ogen terecht. Hopelijk lukt het de winst dinsdag over de streep te trekken.”

Leonid Slutskiy (Vitesse): “Om te beginnen is dit mijn eerste ervaring met play-offs. Het is raar na het einde van het reguliere seizoen. Met nog tien wedstrijden te gaan tot de groepsfase van de Europa League. Dat is veel wedstrijden voor de ploeg die het uiteindelijk haalt. Ook is het lastig dat we precies nu drie wedstrijden in de week spelen met ook nog eens wisseling van ondergrond.”

“We hebben te maken met diverse blessure en is denk dat de teamspirit in deze fase doorslaggevend kan zijn. Het sterkere team dat het beste omgaat met de kansen en de minste fouten maakt, zal doorgaan naar de volgende rond. Op voorhand vond ik al dat de kansen gelijk laten en dat vind ik na het resultaat van vandaag nog steeds. Na de 2-0 herpakten we ons goed en door onze 2-1 blijven de kansen in evenwicht.”

Laatste nieuws