Buijs: ‘Aardig puzzeltje te leggen’

5 oktober 2018

Trainer Danny Buijs heeft in de aanloop naar ADO Den Haag-FC Groningen van zaterdagavond 6 oktober weer wat extra personele mogelijkheden, maar zal Michael Breij naar verwachting een aantal weken moeten missen. Mimoun Mahi keert vermoedelijk terug bij de selectie na een blessure en ook Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic zijn na een schorsing weer inzetbaar.

Buijs blikte op het wekelijkse persmoment  -aan de bestuurstafel van Velocitas 1897- nog eens terug op de 1-1 tegen FC Utrecht: “We zijn achteraf hartstikke blij dat we na de achterstand in de eerste helft alsnog een punt hebben overgehouden aan het duel. In het laatste kwartier hadden we misschien kunnen doordrukken, maar daarvoor was het wel belangrijk geweest dat iedereen vanuit zijn positie was blijven spelen. Nu hadden we soms teveel spelers voor de bal, waardoor we de ‘tweede bal’ misten of zelfs counters voor Utrecht weggaven.”

Op het feit dat Buijs de afgelopen periode diverse wisselingen doorvoerde in zijn startopstelling, reageerde de trainer als volgt: “Heel veel van die wisselingen waren noodgedwongen, door schorsingen of blessures. We weten dat het voor iedereen lekker is als er op een gegeven moment vastigheid ontstaat, maar hebben wel te maken met de beschikbaarheid van spelers. Hoe de basisopstelling er zaterdagavond uitziet, zullen we vrijdagmiddag eerst met de trainersstaf bepalen. De afgelopen dagen hebben we alle opties uitgeprobeerd, op het kunstgras van Velocitas. We hebben een aardig puzzeltje te leggen.”

FC Groningen treft zaterdagavond om 18.30 uur in het Cars Jeans Stadion als nummer voorlaatst met 4 punten uit zeven duels de nummer 10 van de ranglijst, ADO Den Haag. “Voor mij is het een bijzondere wedstrijd,” aldus Buijs. “Omdat ik daar gevoetbald heb en ik ken nog veel mensen van de club. Ook mijn band met de supporters was destijds goed. ADO Den Haag heeft een volwassen ploeg met veel spelers van ‘eind twintig’ en een aantal dertigers. En daaromheen diverse spelers met individuele kwaliteiten.”

Kijkend naar zijn eigen ploeg zit Buijs weer wat ruimer in de keuzes. Zeefuik en Hrustic keren terug na schorsingen en Mimoun Mahi kan, als hij na de vrijdagtraining zonder klachten blijft, weer minuten maken. “Ook voor Mateo Cassierra zitten er weer minuten aan te komen,” vertelt de FC-trainer. “Hij staat, mits fit, morgenmiddag op Corpus den Hoorn met Jong FC Groningen op het veld tegen ONS Sneek. Helaas is Michael Breij mogelijk een aantal weken niet inzetbaar. Voor Mahi geldt dat we na zaterdag weer twee weken hebben om hem fitter te maken richting de daarop volgende wedstrijd.”

Laatste nieuws