Buijs: ‘Aanvallend en opbouwend meer brengen’

24 augustus 2018

Trainer Danny Buijs staat met zijn selectie aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen De Graafschap van zaterdagavond in Doetinchem. Om half zeven wordt er afgetrapt aan De Vijverberg. Mimoun Mahi is niet wedstrijdfit en reist niet mee af naar Doetinchem. De basis wijzigt op meer plekken, liet de hoofdtrainer al doorschemeren. Zo is Mateo Cassierra terug van een blessure en zal hij starten.

Danny Buijs maakte vrijdagmiddag op het wekelijkse perspraatje nog niet zijn volledige basisopstelling bekend. “Op dit moment kan ik nog niet concreet ingaan op alle namen, omdat de spelers door mij nog niet definitief zijn geïnformeerd. Mimoun Mahi is dit weekend niet inzetbaar. We hopen dat hij er volgende week tegen PEC Zwolle wel weer bij is.”

Vaste kern
Daarnaast liet Buijs weten zijn basisopstelling op nog twee of drie plekken te wijzigen. “Dat is niet alleen op basis van de wedstrijden tegen Vitesse en Willem II, maar op basis van de afgelopen zes weken. Tegen Emmen, Werder Bremen en Caen hebben we met een vaste kern gespeeld, maar was het overwegend aanvallend en opbouwend niet goed genoeg. We hebben in die wedstrijden te weinig afgedwongen en te weinig gescoord.”

Het spelconcept aan te passen, vindt Buijs in deze fase niet geschikt. “We hebben nog altijd vertrouwen in onze speelwijze en hebben per positie de mogelijkheid om andere accenten te leggen. Ritsu Doan of Uriel Antuna op rechtsbuiten bijvoorbeeld, is een heel verschil. Uit tegen De Graafschap hebben we behoefte aan een meer bewegelijke en creatieve spits. Daarom was de insteek om Mimoun Mahi te laten starten, maar hij is helaas niet inzetbaar. Dus is nu de keuze gevallen op Mateo Cassierra. Hij heeft de hele week voluit getraind en zal morgenavond starten.”

Onderuit voetballen
Buijs verwacht in Doetinchem een tegenstander te treffen die ‘er vol op klapt’. “Ze zullen proberen het publiek erachter te krijgen. Twee weken terug wonnen ze op die manier van Feyenoord. Ze beschikken over een fysiek sterke ploeg met ook voetballend vermogen voorin en balafpakkers op het middenveld. Aan ons de opdracht om onszelf daar ‘onderuit’ te voetballen en te proberen op die manier de wedstrijd naar je toe te trekken.”

Laatste nieuws