string(9) "claudebot"

Buijs: ‘Aan de bal moet het beter’.

Vrijdag 25 oktober 2019 om 15:18

Trainer Danny Buijs maakt in de aanloop naar sc Heerenveen-FC Groningen vermoedelijk één aanpassing in zijn basiselftal. Kaj Sierhuis maakt zijn rentree in de startopstelling en dat gaat komende zondag (27 oktober, aftrap 12.15 uur) ten koste van Bart van Hintum. “Ons grote verbeterpunt is kansen creëren en goals maken,” aldus de FC-trainer.

FC Groningen speelde afgelopen zondag in het Hitachi Capital Mobility Stadion al met twee spitsen toen Mo El Hankouri naast Charlison Benschop in de aanval stond opgesteld. “El Hankouri geeft een andere invulling aan die positie dan bijvoorbeeld Ramon Pascal Lundqvist die je toch meer als een ‘nummer 10’ kunt beschouwen. Elke type speler geeft weer een andere invulling aan de speelwijze. Kaj Sierhuis is de laatste weken in vorm en heeft in wedstrijden van het tweede elftal, in oefenduels en natuurlijk afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam laten zien dat hij voor goals kan zorgen. Dus is dit voor ons het logische moment om voor de combinatie Benschop en Sierhuis te kiezen.”

Afwezig
Buijs wordt in zijn keuze voor de basiself beperkt door een drietal afwezigen. Michael Breij is niet wedstrijdfit, Gabriel Gudmundsson heeft knieklachten en Ramon Pascal Lundqvist kampt met een kwetsuur aan een enkel. Voor laatstgenoemde bestaat er een kans dat hij wel een plek in de wedstrijdselectie van maximaal 23 spelers zal krijgen.

In een terugblik op het eerst blok van tien wedstrijden is Buijs tevreden over het verdedigende spel en daarnaast over de bereidheid en energie van zijn team. Uit een recent ‘data-overleg’ binnen de technische staf is gebleken dat die constatering ook wordt gestaafd door de waarden die worden gemeten. In het creëren van kansen en het maken van goals moet het team de komende fase van de competitie stappen gaan zetten. Buijs: “Dat is ons grote verbeterpunt voor de komende periode. Vooral aan de bal moet het beter.”

Tegenstander
Met sc Heerenveen treft FC Groningen een tegenstander die in eigen huis nog ongeslagen is, maar ook pas in de meest recente thuiswedstrijd – op 5 oktober – de eerste thuiszege van het seizoen pakte. “Ze maken op mij een goede indruk,” aldus Buijs op het persmoment op vrijdagmiddag. “Ze spelen 4-3-3 met gevaarlijke vleugelspitsen die ‘op de brommer zitten’ als ze de kans krijgen in de omschakeling. Zij durven te voetballen en zetten vaak ‘hoog druk’. Ook hun centrale verdedigingsduo is een sterk punt. Ze beschikken over een goede mix van talent en ervaring. We zijn ons bewust van de extra sentimenten die er spelen tussen Groningen en Friesland. Wij zijn zondagmiddag dan misschien niet de favoriet, maar net als in elke wedstrijd zullen we vol voor de overwinning gaan!”

buijs wijst

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’