string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Brief aan minister Opstelten over supportersbeleid’.

Dinsdag 20 maart 2012 om 13:50

In de 371ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht, kijkt hij vooruit naar de activiteiten van deze week en gaat hij in op de supportersboycot rond de uitwedstrijd tegen Excelsior.

“Helaas zijn we er afgelopen zondag in Utrecht nog niet in geslaagd het tij te doen keren. Hoewel we op voorsprong kwamen en tien minuten voor tijd bij een 1-1 tussenstand een grote mogelijkheid kregen op een waarschijnlijk beslissende 1-2 voorsprong, viel het kwartje in de slotfase zuur genoeg toch nog de andere kant op. Het is kenmerkend voor de fase waarin we zitten. We zullen hoe dan ook geloof en vertrouwen moeten houden met elkaar. Er zijn nog acht competitieronden te spelen en daarin is nog van alles mogelijk. Al biedt de realiteit ons ook te zeggen dat we nu voor het eerst sinds onze overgang naar Euroborg, ruim zes jaar geleden, ook naar beneden moeten kijken. Dat zijn we met elkaar niet gewend, maar met een dergelijke periode krijgt elke club een keer te maken. Nu geldt dat voor ons.”
Boycot
“Vrijdagavond spelen we opnieuw een uitwedstrijd, dit keer tegen Excelsior. Zoals wellicht bekend, hebben de supporters opgeroepen tot een boycot van deze wedstrijd in Rotterdam als protest tegen de opgelegde vervoersregeling, namelijk een verplichte buscombi. De club ondersteunt deze actie en is – na raadpleging van de achterban – om die reden niet overgegaan tot kaartverkoop. Om een duidelijk signaal af te geven aan de Rotterdamse overheid zal FC Groningen enkel en alleen met personeel en clubfunctionarissen in het gastenvak plaatsnemen. Er zullen rondom deze wedstrijd geen plichtplegingen worden verricht.”
Brief
“Vandaag (dinsdag – red.) hebben wij bovendien een brief gestuurd aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Daarin hebben wij ons ongenoegen geuit aan het adres van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Wij hebben in de aanloop naar de wedstrijd tegen Excelsior een brief gestuurd aan Aboutaleb en daarin opheldering gevraagd over de totstandkoming van de besluitvorming voor wat betreft de vervoersregeling voor supporters van FC Groningen naar de wedstrijd tegen Excelsior.”
Minister
“Tot op de dag van vandaag hebben wij geen enkele officiële reactie uit Rotterdam mogen ontvangen. We zijn hierover dusdanig verontwaardigd en ontstemd, dat we minister Opstelten – die zich bezig houdt met het landelijk actieplan voetbal en veiligheid – hiervan op de hoogte hebben gesteld. De overheid verwacht van burgers dat ze zich correct en fatsoenlijk opstellen – hetgeen wij van harte onderschrijven – maar aan de andere kant mogen wij dan van diezelfde overheid toch ook verwachten dat er serieus wordt omgesprongen met zaken, die wij aanhangig maken. Dat wij geen enkele reactie hebben mogen ontvangen, vinden wij onfatsoenlijk en stelt ons zwaar teleur. Wij willen nu graag van minister Opstelten weten hoe hij hier tegenaan kijkt.”
Activiteiten
“Ook deze week zijn er weer tal van activiteiten. Morgen (woensdag – red.) organiseert de gemeente Groningen voor de tweede keer de schoolzwemkampioenschappen. Deelnemers zijn leerlingen uit groep 3 tot en met 8 van basisscholen in de stad Groningen. Clubmascotte Groby zal om 13.45 uur de opening van deze kampioenschappen verzorgen, die worden gehouden in  zwembad ‘De Parrel’.”
“Morgenavond (woensdag – red.) zal ondergetekende een lezing verzorgen tijdens een sponsoravond van v.v. Gieten en vrijdagmorgen worden er in het perscentrum van Euroborg persoonlijke handtekeningen gezet onder contracten van relaties van sponsor Menzis. Dit is een uitvloeisel van een gezamenlijke campagne van FC Groningen en zorgverzekeraar Menzis onder de titel ‘Bij Menzis zit iedereen in de A-selectie’. De klanten die zijn overgestapt naar Menzis hebben daarbij het recht verworven hun contract in Euroborg te laten ondertekenen.”
Zaalvoetbaltoernooi
“Vorige week is gestart met het jaarlijkse Hattrick’s Club zaalvoetbaltoernooi van FC Groningen. De aangemelde bedrijven spelen donderdag op de tweede avond vanaf 19.00 uur in het Sportcentrum Leek. Onder het motto Voetbal, Zaken en Plezier organiseert onze Hattrick’s Trimclub dit toernooi al weer voor de zevende keer.”
“Volgende week maandag is er een nieuwe ‘Borrel op locatie’ en die zal worden gehouden bij onze sponsorrelatie Grand Café Time Out in de Poelestraat. Bij deze bijeenkomst is wethouder Frank de Vries gastspreker, waarbij hij een korte presentatie zal verzorgen met als titel: ‘De investeringsagenda van de stad Groningen, door een sportieve bril bekeken!’”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’