Braga wint derby, Liberec en Marseille onderuit.

Dinsdag 29 september 2015 om 10:48

De clubs in Groep F van de UEFA Europa League kenden een matige generale repetitie voor speelronde twee die donderdag om 21.05 uur op het programma staat. Net als FC Groningen verloren ook Olympique Marseille en Slovan Liberec hun wedstrijden. SC Braga, donderdag de tegenstander van de FC, won wel.

SC Braga ging zondagmiddag op bezoek bij Vitoria Guimarães, een ware noord-Portugese derby. Waar Braga tot op heden de drie thuiswedstrijden in de competitie wist te winnen, ging het de eerste twee uitwedstrijden in Portugal onderuit. Aan dat uitcomplex kwam afgelopen weekend een einde.
Braga
Een doelpunt van Rafa Silva een kwartier voor tijd was genoeg voor de eerste uitoverwinning in de competitie. De middenvelder, tevens Portugees international, sneed goed door het centrum van de verdediging en kon droog binnen schieten. Door de 1-0 winst heeft Braga 12 punten verzameld uit 6 duels en staat het vierde in de Primeira Liga.
In tegenstelling tot de vorige twee competitieduels van SC Braga eindigde de wedstrijd met 22 spelers op het veld en werden er deze keer geen rode kaarten getrokken. Helemaal ongeschonden kwam de ploeg echter niet uit de derby. Zowel Andre Pinto als Baiano moesten zich voor rust laten vervangen, over de ernst van de blessuregevallen is echter niets bekend.
Slovan Liberec
In de Tsjechische SYNOT Liga Slovan Liberec verloor voor het eerst dit seizoen. Viktoria Plzen was thuis te sterk voor de ploeg van oud-FC’er Ondrej Svejdik. Liberec kwam tien minuten na de rust nog wel op voorsprong via de Albanees Herolind Shala, maar Viktoria kwam een kwartier voor tijd langszij en maakte in de slotfase ook nog de 2-1. Door het verlies zakte Liberec een plaats op de ranglijst en staat het nu derde met twee punten achterstand op de koplopers Sparta Praag en Viktoria Plzen. Uit de eerste 8 duels pakte de ploeg 15 punten.
Olympique Marseille
Ook Olympique Marseille kon dit weekend niet winnen. In het eigen Stade Vélodrome was Angers met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Michel. De bezoekers kwamen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong door een toegekende strafschop en verdubbelde de voorsprong zo`n twintig minuten voor tijd. Spits Michy Batshuayi deed in de slotfase nog wat terug vanaf de stip, maar het bleek niet genoeg. Door het verlies is Marseille gezakt naar de veertiende plaats in de Ligue 1.