string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Braamhaar voor de derde keer bij duel met NAC.

Woensdag 27 november 2013 om 11:36

Eric Braamhaar is zaterdagavond vanaf 19. 45 uur in het Rat Verlegh Stadion de scheidsrechter bij de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen NAC. Het wordt de derde keer dat een ontmoeting tussen beide clubs onder zijn leiding staat en de 28ste officiële wedstrijd van FC Groningen met Braamhaar als arbiter.

Braamhaar was twee keer eerder scheidsrechter bij een treffen met NAC; beide keren in Euroborg. Opvallend genoeg werd er in deze twee duels op 27 april 2003 en 25 februari 2001 niet gescoord door beide ploegen en bleef het derhalve zoals de wedstrijd begon: 0-0.
Debuut
Van de 27 eerdere door Braamhaar gefloten wedstrijden won FC Groningen er negen. Zeven keer stapte er onder leiding van Braamhaar geen winnaar van het veld en elf keer won de tegenstander van de Trots van het Noorden. Braamhaar fluit al sinds 1998 wedstrijden van FC Groningen. Zijn debuut was op 22 augustus van dat jaar bij de thuiswedstrijd van FC Groningen in het Oosterpark tegen RBC, een duel gespeeld in de eerste divisie. De Brabanders werden toen met 6-0 verslagen.
Laatste wedstrijd
De laatste wedstrijd van FC Groningen waarbij Braamhaar de fluit hanteerde, was het openingsduel van de FC van dit seizoen in Nijmegen. N.E.C. werd op zaterdag 3 augustus in de Goffert met 4-1 geklopt. Die ruime overwinning zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Erwin van de Looi zich na de eerste speelronde koploper van de Eredivisie mocht noemen.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard