string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Zou niet weten waar ik moet zitten’.

Maandag 06 april 2015 om 08:46

Eric Botteghin speelde afgelopen zaterdag zijn 76ste officiële wedstrijd voor FC Groningen. De Braziliaanse verdediger stond, in de ruim anderhalf seizoen dat hij in Euroborg speelt, iedere wedstrijd in de basisopstelling en miste geen duel van zijn club. Botteghin is komende woensdag tegen Excelsior echter geschorst en moet daardoor voor het eerst in Euroborg een wedstrijd toekijken.

Botteghin speelde van de 6.840 wedstrijdminuten in de vorige 76 wedstrijden maar liefst 6.793 minuten mee. De verdediger werd dit seizoen in de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys 17 minuten voor tijd gewisseld en miste vorig seizoen enkel het laatste half uur van de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag vanwege een rode kaart die later werd geseponeerd. De verdediger pakte in de kwartfinale tegen Vitesse zijn tweede gele kaart in het bekertoernooi waardoor hij deze keer niet onder de schorsing uitkomt en de halve eindstrijd voor de beker moet missen.
Nerveus
“Ik heb geen idee wat ik woensdag moet doen,” zegt Botteghin. “Ik heb sinds mijn komst hier alles gespeeld en het zal heel vreemd aanvoelen om niet op het veld te staan. De belangrijkste wedstrijd uit mijn tijd hier tot nu toe, ga ik missen en dat voelt heel slecht. Ik zou niet eens weten hoe ik naar de tribune moet en waar ik moet gaan zitten.”
Botteghin miste in zijn periode bij NAC Breda en ook in Zwolle slechts een enkele keer een wedstrijd vanwege een schorsing of blessure, maar het betrof nooit een duel met zoveel lading als de halve finale van het bekertoernooi. De verdediger vreest het beginsignaal van het treffen met Excelsior. “Daarna begint voor mij een verschrikkelijk nerveuse periode. Wanneer je op het veld staat, ben je gefocust op je taak en heb je de zenuwen beter onder controle. Wanneer je op de tribune zit, heb je nergens invloed op, dat lijkt me ontzettend moeilijk.”
Vertrouwen
Botteghin heeft dit seizoen al meerdere malen bewezen dat hij van grote waarde in voor het team van FC Groningen. Zelf heeft de sterke verdediger ook het gevoel dat hij nog altijd beter wordt. “Het niveau groeit nog steeds en mijn spel wordt constanter. Vorig seizoen was het ook al goed en sloten we af met Europees voetbal, wat alles heel speciaal maakte. Dit seizoen heb ik het idee het team nog meer te helpen, dat komt vooral ook door ervaring en vertrouwen.”
FC Groningen moet het tegen Excelsior dus doen zonder Botteghin en hoewel de Braziliaan uiteraard liever zelf had gespeeld, heeft hij veel vertrouwen in zijn teamgenoten. “Natuurlijk heb ik vertrouwen, we zijn een goed team. Mijn vervanger weet wat hij moet doen en heeft genoeg ervaring om de taak goed uit te voeren. Het zou voor iedereen binnen de club een droom zijn om de beker te winnen. De jongens moeten spelen alsof ze hun leven willen geven.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard