string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Wedstrijd in Zwolle blijft speciaal voor mij’.

Vrijdag 07 november 2014 om 12:27

FC Groningen neemt het zaterdag in het IJsseldelta Stadion op tegen de nummer 6 van de Eredivisieranglijst PEC Zwolle. Met een gelijk aantal punten van 17, maar een beter doelsaldo staat de ploeg één plaats hoger dan FC Groningen. Eric Botteghin keert terug op bekend terrein en maakte afgelopen seizoen het winnende doelpunt voor de FC. Danny Hoesen is na zijn voetblessure weer inzetbaar voor de Trots van het Noorden.

FC Groningen won afgelopen seizoen met 1-0 in het IJsseldelta Stadion door een doelpunt van verdediger Eric Botteghin. De sterke Braziliaan die zijn carrière in Nederland bij PEC Zwolle begon, vierde de treffer ingetogen. “Ik heb nog altijd een goede band met de club gehad en de fans zongen tijdens de wedstrijd voor me,” vertelt Botteghin. “Uit respect heb ik ingetogen gejuicht, al was ik natuurlijk wel blij met het doelpunt. Het wordt de derde keer dat ik in Zwolle tegen PEC speel en het blijft speciaal voor mij. Daar is het toch allemaal begonnen.”
Complimenten
Botteghin volgt de tegenstander van aankomende zaterdag nog altijd met veel interesse. “Ze krijgen veel complimenten over het spel en hebben het verleden jaar natuurlijk goed gedaan. Ook dit seizoen doen ze het weer erg goed. Ze spelen mooi voetbal en zoeken altijd naar de voetballende oplossing. Het wordt dan ook een moeilijke wedstrijd, maar er liggen ook kansen. In de omschakeling moeten we gebruik maken van de ruimte die er ligt.”
FC Groningen pakte twee weken geleden voor het eerst in vijf uitwedstrijden weer eens een punt buitenshuis. “We hebben een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd tegen AZ in Alkmaar. Wanneer we zaterdag op dezelfde manier kunnen voetballen als in Alkmaar tegen AZ liggen er zeker mogelijkheden. Ik zal in ieder geval net als in andere wedstrijden alles voor FC Groningen geven. Mocht ik weer scoren, zal ik het wederom met mijn teamgenoten vieren.”
Gevoelig
Spits Danny Hoesen was vorige week tegen in de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda niet inzetbaar wegens een voetblessure. De aanvaller is voldoende hersteld om dit weekend tegen PEC Zwolle zijn rentree te maken. “Het is nog een beetje gevoelig, maar ik heb de laatste twee dagen volledig meegetraind en ben fit genoeg om te starten,” zegt Hoesen.
“Ik kreeg tijdens een duel op de training wel weer een tik op mijn voet, maar de pijn trok vrij snel weg. Het is belangrijk om te weten hoe het aanvoelt, want in de wedstrijd krijg je vast ook wel een keer een tik. Daarom is het juist wel goed geweest en weet ik nu hoe het aanvoelt.”    
Weg omhoog
Hoesen scoorde in de bekerwedstrijd tegen Flevo Boys en maakte twee weken geleden tegen AZ zijn eerste competitiegoal van dit seizoen. De aanvaller baalde behoorlijk dat hij vlak voor het treffen van vorige week tegen NAC Breda geblesseerd uitviel. “Ik wilde graag de weg omhoog inslaan en het goede gevoel begon een beetje terug te komen. Daarom was het balen dat ik door die blessure niet inzetbaar was vorige week.”
Hoesen ziet zaterdag kansen voor zijn ploeg. “PEC Zwolle is een voetballende ploeg die graag wil aanvallen, waarschijnlijk ook tegen ons. Dan ontstaat er ook ruimte waar we gebruik van moeten maken. Tegen AZ lukte dat heel aardig en daar hoop ik tegen Zwolle ook op. Ik vind dat je sowieso altijd de wedstrijd in moet gaan met de intentie om te winnen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’