string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘We wisten wat ons te doen stond’.

Zondag 11 mei 2014 om 00:05

FC Groningen bereikte zaterdagavond de finale van de play-offs door in Arnhem met 4-1 te winnen van Vitesse. Tjaronn Chery opende de score met een fraai afstandsschot, Filip Kostic maakte twee doelpunten aan het einde van de wedstrijd en Eric Botteghin stond achterin zijn mannetje.

Chery maakte na 25 minuten spelen het zo gewenste uitdoelpunt voor FC Groningen. “Ik kreeg de bal op het middenveld en ging er een stukje mee lopen. Ik zag de verdedigers twijfelen en dus haalde ik maar uit. Ik raakte de bal goed en hij zat er lekker in.”
Goed plan
Het verbaasde de middenvelder niet dat FC Groningen een prima partij speelde in Arnhem. “We waren tevreden over de uitslag van afgelopen woensdag, maar niet over het spel en wilden er vanavond met z’n allen voor gaan. Vitesse is een goede ploeg, maar je zag dat we met onze kwaliteiten daar goed onderuit kunnen voetballen.”
Eric Botteghin won veel van zijn persoonlijke duels en was belangrijk bij enkele Groningse doelpunten. “We hadden een goed plan en wisten wat ons te doen stond,” aldus de verdediger. “Hier hebben we het hele seizoen voor gevochten, dus dan gooi je dat niet zomaar weg. We hadden daarom heel veel vertrouwen dat we zouden winnen en waren erg goed gefocust. We mogen hier even van genieten, maar niet te lang want er wacht ons nog een belangrijke finale.”
Kostic
Filip Kostic had met twee doelpunten in de slotfase van de wedstrijd een belangrijk aandeel in de winst van de FC. “Het was een fantastische wedstrijd waarin we vooral in de tweede helft goede kansen hebben gehad. Nu spelen we nog een finale, we zijn er klaar voor.”
Kostic maakte net als gedurende het hele seizoen de nodige rushes langs de zijlijn. “Ik heb dit seizoen natuurlijk veel gespeeld en was het laatste kwartier van de wedstrijd best moe. Ik wil alleen altijd winnen en scoor de doelpunten beide aan het einde van de wedstrijd. Vandaag was voor mij weer eens duidelijk dat een wedstrijd negentig minuten duurt. Ik ben echt heel blij met dit fantastische resultaat.”

Gerelateerd nieuws.

3 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard