string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘We kunnen weer vooruit kijken’.

Vrijdag 04 april 2014 om 22:41

FC Groningen won vrijdagavond van PEC Zwolle en noteerde de derde overwinning op rij. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld was zeer tevreden met de winst, maar vond het spel van de FC niet heel goed. Doelpuntenmaker Eric Botteghin scoorde tegen zijn oude ploeg en is blij dat FC Groningen door de winst omhoog kan kijken.

“Het is een ontzettend belangrijke stap richting de play-offs,” aldus Kieftenbeld voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Zwolle is een directe concurrent en ik denk dat je die nu zo goed als uitschakelt. Het was alleen niet best vandaag. We schrokken ervan hoe we aan de wedstrijd begonnen, maar eigenlijk waren we de gehele wedstrijd niet goed. Het was veel te plichtmatig.”
Passie
“We vingen ze een beetje op zoals we ook tegen Vitesse en PSV hebben gedaan, maar dan moet er wel passie en strijd vanaf stralen en dat deed het vandaag niet. Dat lag voornamelijk aan onszelf. Iedereen deed wel z`n ding, maar het straalde er niet vanaf dat we graag wilden winnen. Ik vind dat we vanavond een mindere wedstrijd hebben gespeeld, maar gelukkig wel gewonnen. Het is nu de fase waarin de prijzen worden verdeeld en daarin moet ik de ploeg een compliment maken.”
Eric Botteghin was met de enige treffer van de avond de matchwinner. Juichen deed de mandekker heel ingetogen. “Het geeft een raar gevoel om hier tegen mijn voormalige club te scoren,” gaf Botteghin na afloop toe voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “Ik heb hier lang gespeeld en voel me hier thuis, dus het was een heel mooie avond voor mij. Ik heb geen idee wat er bij het doelpunt gebeurde, maar een afgeslagen voorzet werd opnieuw ingebracht en ik kon vrij inkoppen.”
Organisatie
De verdediger was het eens met de analyse van aanvoerder Kieftenbeld. “We waren vanavond minder dan de vorige twee wedstrijden, maar de organisatie stond wederom goed. Dat heeft ons de laatste weken en ook vandaag de winst opgeleverd, maar het is waar dat we vandaag voetballend niet goed genoeg waren. Wel hebben we weer hard voor elkaar gewerkt.”
Botteghin is blij dat FC Groningen door de derde overwinning op rij vooruit kan kijken en het goede gevoel van eerder dit seizoen terugkrijgt. “Ik denk dat we heel goed aan het seizoen begonnen en dat de eerste seizoenshelft hebben volgehouden. Daarna hadden we een fase waarin het allemaal wat moeizamer liep en nu hebben we drie keer achter elkaar gewonnen. We kunnen weer vooruit kijken, richting play-offs. Het geeft een goed gevoel dat we naar boven kunnen kijken in plaats van naar onderen.” 

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard