string(9) "claudebot"

Botteghin: ‘Was al aan het juichen’.

Zondag 01 september 2013 om 15:46

Eric Botteghin vierde een dag voor de wedstrijd tegen Ajax zijn 26ste verjaardag en wilde maar al te graag een verlaat verjaardagscadeau in de vorm van drie punten. De FC was via Filip Kostic nog dichtbij de winst, maar Botteghin en het team moesten uiteindelijk genoegen nemen met één punt.

“Normaal gesproken is een punt in de wedstrijd tegen Ajax een prima resultaat, maar vandaag kan ik er eigenlijk niet tevreden mee zijn,” zegt Botteghin. “We hadden met Filip Kostic in de laatste minuut nog een gigantisch grote kans op de winst. Ik was al aan het juichen, maar helaas ging de bal op de paal.”
De verdediger was in het treffen met Ajax zowel verdedigend als aan de bal dwingend aanwezig. Hij kon dan ook terugkijken op persoonlijk een goede wedstrijd. “Ik ben erg blij dat het vandaag zo goed ging. Dit was denk ik mijn beste wedstrijd tot nu toe voor FC Groningen. Ik was goed gefocust, scherp in de duels en heb alles gegeven. We stonden als team erg compact, dat hebben we vandaag goed gedaan.”
Rechts/links
Botteghin speelde vanmiddag samen met Johan Kappelhof in het centrum van de verdediging. Het betekende voor de Braziliaan dat hij deze keer rechts in het centrum werd neergezet waar hij de vorige wedstrijden nog aan de linkerkant van het midden stond. “Ik heb bij Zwolle viereneenhalf jaar lang rechts gespeeld en bij NAC Breda altijd links. Het maakt me niet veel uit. Bij een nieuwe club is het altijd even wennen, maar daar maakt een positie geen verschil in. Ik ben blij dat je vandaag dingen op het veld terug zag waar ik hard voor heb getraind.”
Verjaardag
Botteghin vierde samen met zijn vader, die bij hem op bezoek is, afgelopen zaterdag zijn 26ste verjaardag. Een groot feest was het nog niet. “Dat kon niet, want door de vroege wedstrijd van vandaag ben ik gisteren vroeg naar bed gegaan. We gaan straks samen even wat eten in de stad en dan zullen we, een dag later dus, mijn verjaardag gaan vieren.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus