string(9) "claudebot"

Botteghin: ‘Speciale week afsluiten met drie punten is geweldig’.

Zaterdag 22 maart 2014 om 22:01

FC Groningen won zaterdag met 3-1 van Vitesse. De drie punten werden op het veld en in de kleedkamer uitgebreid gevierd. Nick van der Velden had met een doelpunt en een assist een grote bijdrage aan de overwinning. Eric Botteghin werd door de fans in Euroborg verkozen tot Essent Man of the Match. De verdediger keek terug op een bewogen week.

Vrijdag hoorde Botteghin dat hij niet zou worden geschorst ondanks de rode kaart van vorige week. Een dag later stond de Braziliaan zijn mannetje in de verdediging van FC Groningen. “Het is een heel speciale week geweest,” zegt Botteghin. “Het feit dat ik werd vrijgesproken, heeft me heel erg gemotiveerd. Dat we de week nu afsluiten met drie punten is helemaal geweldig.”
Voor elkaar gevochten
Een solide wedstrijd leverde de verdediger een bos bloemen en de uitverkiezing tot Essent Man of the Match op. “Het voelt erg goed en is heel fijn dat ik de steun krijg van de supporters. Dit was een heel belangrijke overwinning tegen een goede tegenstander. We hebben voor elkaar gevochten en konden voorin goed de ruimte vinden. Als we dit iedere week kunnen volhouden, kunnen we nog hoog eindigen.”
Nick van der Velden maakte met een mooie volley zijn vierde competitietreffer van dit seizoen. De ervaren kracht is lange tijd uit de roulatie geweest vanwege een liesblessure, maar staat de laatste weken weer in de basisopstelling. “Vandaag heb ik zeventig minuten meegedaan en het gaat de goede kant op. Iedere week komen er wat minuutjes bij. Voor mezelf is het lekker dat ik heb gescoord, dat was alweer een tijdje geleden, maar het teambelang staat voorop. Het is een heel belangrijke overwinning en we zijn heel blij met de punten.”
Video
Nick van der Velden zag bij zijn teamgenoten het vertrouwen terug die het team eerder dit seizoen ook uitstraalde. “We hebben voor de wedstrijd in de kleedkamer een video bekeken met alle hoogtepunten van het seizoen erop. Er zat een lekker muziekje onder en zo konden we zien dat we echt wel kunnen voetballen. Dat gaf vertrouwen. We werken altijd hard en vandaag stond het goed. Heel compact met veel druk en op zoek naar de ruimte. De tactiek klopte.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus