string(9) "claudebot"

Botteghin: ‘Ik ben blij dat ik kan spelen’.

Vrijdag 21 maart 2014 om 14:30

FC Groningen ontvangt Vitesse zaterdagavond in Euroborg. De Trots van het Noorden kan in de wedstrijd tegen de Arnhemmers beschikken over de vrijgesproken Eric Botteghin. Aanvoerder Rasmus Lindgren verwacht een mooi affiche terwijl voor rechtsback Hans Hateboer een mooie actie op touw is gezet.

Verdediger Eric Botteghin werd vorige week na ruim een uur spelen met een rode kaart weggestuurd tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De mandekker accepteerde het schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing niet en verdedigde donderdagavond voor de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist zijn standpunt. Met succes want vrijdagochtend kwam het bericht dat Botteghin gewoon inzetbaar is tegen Vitesse. 
Vrijspraak
“Als je het niet probeert, lukt het sowieso niet en je ziet nu dat ik gelukkig niet ben geschorst voor de wedstrijd tegen Vitesse,” aldus een opgeluchte Botteghin. “De beslissing om in beroep te gaan, kwam van mij en van de club. Ik vond het namelijk geen overtreding en daarnaast vond ik niet dat de tegenstander zich in scoringskans bevond. Er was wel contact, maar het was in mijn ogen geen overtreding. Deze week zag je veel duels in de Champions League waar ook geen overtreding wordt gefloten, maar waar wel contact is. Het hoort bij verdedigen.”
Botteghin is blij dat hij zaterdagavond kan spelen tegen Vitesse. Hoewel de Braziliaan overtuigd was van zijn onschuld, wist hij niet zeker of hij zou worden vrijgesproken. “Het is toch wel een kleine verrassing want je weet nooit wat zij beslissen. Ik heb mijn verhaal gedaan en dan horen ze je aan. Je hebt dan nog geen idee wat ze denken. Ik ben blij dat ze het ook geen rode kaart vonden en dat ik morgen kan spelen. Ik wil  mijn team graag helpen in deze moeilijke fase van het seizoen.”
Lindgren
Aanvoerder Rasmus Lindgren erkent dat Vitesse een goede tegenstander is, maar hoopt met de steun van een fanatiek Euroborg op een goed resultaat. “Het is altijd lekker om thuis te spelen en Vitesse is een goede tegenstander dus het wordt een mooi affiche,” zegt Lindgren. “Ik heb er ondanks het resultaat in de laatste wedstrijden een goed gevoel over. Het mag duidelijk zijn dat we willen winnen. Er staan in deze competitie veel ploegen dichtbij elkaar en dus kan ieder punt belangrijk zijn.”
Hoe FC Groningen Vitesse gaat bestrijden, wilde de Zweedse middenvelder nog niet te veel over zeggen. “Er is een kans dat Maikel Kieftenbeld en ik morgen op één middenveld gaan spelen en dat is al een tijdje geleden. Als je kijkt naar wat voor voetballers wij zijn, zijn we allebei wat controlerend. Daardoor kan het tactisch plan voor de wedstrijd tegen Vitesse wellicht wat afwijken van normaal. Hoe we dat precies gaan doen, zullen we morgen zien.”
Hateboer
Het treffen met Vitesse zal voor verdediger Hans Hateboer een speciaal tintje hebben. De jonge back, weet zich zaterdag gesteund door vele dorpsgenoten uit Beerta. Speciaal voor de wedstrijd tegen Vitesse heeft FC Groningen samen met enkele plaatselijke ondernemers een actie opgezet. Honderden dorpsgenoten en voetballers van de oude club van Hateboer, THOS, zullen zaterdag laten zien dat ze trots zijn op de jonge voetballer.
“Ik vind het heel leuk dat er zoveel mensen uit Beerta aanwezig zijn. Ik ken niet iedereen, maar wel veel mensen die morgen komen kijken. Mijn oude club THOS komt met drie bussen en in het dorp werden ook kaarten verkocht. Beerta is een klein dorp en je wordt best veel aangesproken, maar iedereen is blij voor me. Je merkt dat ze trots zijn.”
“Ik hoop dat ik morgen een goede wedstrijd kan spelen, dat we het publiek kunnen vermaken, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we winnen. Hopelijk kan ik mijn bijdrage daaraan leveren met een assist of een doelpunt. Dat zou helemaal mooi zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus