string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Het mooiste verjaardagscadeau’.

Zondag 31 augustus 2014 om 17:38

Verschillende FC-spelers kwamen met een lach op het gezicht voorbij na afloop van de 2-0 overwinning op landskampioen Ajax. De grootste glimlach was te vinden op het gelaat van Eric Botteghin. De Braziliaanse stopper van de Trots van het Noorden gaf zichzelf het perfecte cadeau voor zijn verjaardag. Een overwinning en een doelpunt.

“Ik heb verschillende leuke cadeaus gekregen voor mijn verjaardag, maar dit is zeker de mooiste,” lacht Botteghin. “Een overwinning op Ajax is al geweldig, maar als je dan ook nog scoort, voelt dat nog beter.”
De verdediger kon een voorzet van Tjaronn Chery binnenlopen en zette op die manier de FC vlak na rust op een 1-0 voorsprong. “Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en de bal kwam via Chery voor het doel. Ik stond precies op de goede plek. Dat is geen instinct, want ik ben geen spits, maar ik koos wel positie als een echte spits.”
Het had niet veel gescheeld of de 27ste verjaardag van de Braziliaan was heel anders verlopen. Botteghin maakte in de eerste helft bijna een eigen doelpunt. “Het was een keiharde voorzet, volgens mij van Van Rhijn, en de bal ging via mij richting het doel. Ik ben doelman Sergio Padt heel dankbaar dat hij nog geweldig redding kon brengen.”
FC Groningen sloeg in de tweede helft toe in Euroborg. “We kregen er na de rust meer druk op en het stond compacter, al vond ik ons de eerste helft ook niet heel veel minder dan Ajax. Zij hadden meer de bal en kregen ook kansen, maar dat Ajax krijgt iedere wedstrijd kansen. Het was belangrijk dat we niet opgaven.”
Ajax bracht in de slotfase van de wedstrijd met de wissel van Mike van der Hoorn een grote spits in. “Dan weet je dat er meer druk komt met lange ballen. Ik zei tegen mijn teamgenoten, laat mij hem maar verdedigen.”
De glimlach is de rest van de dag niet meer van Botteghins gezicht af te poetsen. “Ik ga vanavond mijn verjaardag vieren met een paar vrienden die ook in het stadion waren. We gaan een wijntje drinken en vast ook taart eten. En natuurlijk zullen we op televisie mijn doelpunt nog terug gaan zien.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard