string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Botteghin: ‘Ben wel een beetje schor’.

Donderdag 09 april 2015 om 17:33

Woensdag had Eric Botteghin een zware avond. De verdediger stond tijdens de halve finale tegen Excelsior voor het eerst sinds zijn komst naar Euroborg niet in de basis bij FC Groningen. De Braziliaan was vanwege een tweede gele kaart in het bekertoernooi geschorst voor de halve eindstrijd. Botteghin klom de tribune op en blikt terug: “Ik heb genoten.”

Botteghin had in de aanloop naar de halve finale aangegeven niet te weten waar zijn plek op de tribune eigenlijk zou zijn. Daarop kreeg hij een uitnodiging van de fanatieke fans om plaats te nemen op de Tonny van Leeuwen Tribune. “Via teammanager Bas Roorda kreeg ik dat verzoek en ik hoefde er niet lang over na te denken,” vertelt de Braziliaan in het Nederlands.
Nerveus
“Ik heb achter de goal gestaan en het was een hele mooie ervaring. Eén dag als supporter van FC Groningen en ik heb er van genoten. Het was wel heel erg spannend. Als je zelf niet speelt, heb je geen controle over de wedstrijd. Vijf minuten voor aanvang ben ik naar mijn plek op de tribune gegaan. Zoals je in zo’n wedstrijd kan verwachten, was het eerste deel van de wedstrijd nerveus.”
Vijf minuten voor de pauze schoot uitgerekend Hans Hateboer namens de thuisploeg de 1-0 tegen de touwen. “Hij kwam zijn doelpunt vieren bij de fanatieke supporters en was echt vlak bij mij. Woensdagavond heb ik veel liedjes geleerd, die de supporters zingen. Ik heb alles meegedaan en ben nu ook wel een beetje schor. Bij de 2-0 van Albert (Rusnak – red.) kwam de ontlading. Het was echt geweldig, de manier waarop de supporters dat doelpunt vierden. Hoe ze juichten, we elkaar gingen omhelzen. Prachtig. Knuffelen en springen.”
Ontlading
Waar voor een reguliere supporter geldt dat hij een stadionverbod riskeert bij veldbetreding, ging Botteghin onbestraft over de omheining. “Dat klopt. Het was de kortste weg naar de spelerstunnel en ik wilde daar graag zijn bij het laatste fluitsignaal. Jarchinio Antonia had ik ook gevraagd om mee te gaan. Hij heeft de wedstrijd ook achter het doel gezien. Het was een geweldig feest en een geweldige ontlading. Een droom van heel veel supporters is uitgekomen om naar De Kuip te mogen.”
Op zondag 3 mei is PEC Zwolle de tegenstander, Botteghins eerste club in Nederland. Om in detail op die wedstrijd voor te beschouwen, was het daags na de wedstrijd nog te vroeg. In de tussentijd zijn bovendien nog drie belangrijke competitieduels te spelen. Botteghin hield het wat de finale betreft kort: “We hebben één stap gezet en nu we in de finale staan, moeten we die wedstrijd ook winnen. We willen een prijs pakken, bekerkampioen worden!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’