Bos na ruim een jaar terug in wedstrijdselectie

19 september 2014 / vandaag

Henk Bos zit komende zondag voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie. De watervlugge aanvaller raakte in de eerste oefenwedstrijd van vorig seizoen ernstig geblesseerd aan zijn knie en moest ruim een jaar revalideren. Dit seizoen speelde Bos al enkele wedstrijden met de Beloften.

Trainer Erwin van de Looi kan in de Domstad geen beroep doen op de geblesseerden Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Martijn van der Laan, Lorenzo Burnet en Mimoun Mahi. Rasmus Lindgren is vanwege zijn rode kaart van vorige week voor één duel geschorst. Tom Hiariej maakte de vrijdagtraining niet af en is nog een vraagteken.

“Hiariej overstrekte zijn knie tijdens een duel op de training en is vroegtijdig naar de kant gegaan,” vertelt Van de Looi. “We moeten even aankijken wat er precies met hem aan de hand is, maar voor zover ga ik er vanuit dat hij zondag inzetbaar is. Wat de basisopstelling en bankbezetting betreft, zullen we morgen na de laatste training beslissen, maar duidelijk is dat Henk Bos zijn rentree maakt in de wedstrijdselectie. Dat is na zo`n lange blessure een mooi moment.” De hoofdtrainer zag de behendige Bos afgelopen maandag tijdens de gewonnen wedstrijd van Jong FC Groningen/Cambuur tegen Jong sc Heerenveen. “Onder anderen de jongens uit de eerste selectie; Bos, Dino Islamovic en Hans Hateboer hebben zich in die wedstrijd goed laten zien en je merkt dat ze weer wat kleur op de wangen krijgen.” Hateboer
“Islamovic heeft vorig jaar weinig gespeeld en last gehad van een blessure. Men moet niet vergeten dat hij ook nog uit een andere voetbalcultuur komt en daardoor tijd nodig heeft om te wennen. Hij werkt keihard en heeft maandag de winnende gemaakt, dat is altijd lekker voor een spits.” Ook over Hans Hateboer was de trainer tevreden. “Hans heeft een behoorlijke dip gehad, maar op de training is te merken dat hij zich aan het terug knokken is. Hij laat de laatste tijd op de trainingen weer zien dat hij graag wil spelen en dat hebben we een tijdje gemist.” Burnet
Een positief punt van de vrijdagtraining was de terugkeer op het veld van Lorenzo Burnet. De linksback werd eerder dit seizoen geopereerd aan zijn heup en kwam voor het eerst sinds de ingreep weer naar buiten voor een training. “Hij heeft weer buiten kunnen trainen, maar het is nog niet aan te geven wanneer hij weer inzetbaar is. Ook over Martijn van der Laan is niets te zeggen. We doen er alles aan om hem fit te krijgen en het gaat beter, maar het is niet gemakkelijk. Mimoun Mahi heeft wat last van overbelasting, maar die zit er dichtbij. Ik verwacht dat hij op korte termijn weer aansluit.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws