string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bomvol stadion tijdens halve finale beker.

Woensdag 25 maart 2015 om 15:27

Euroborg puilt uit op woensdagavond 8 april. Vanaf 20.00 uur treft FC Groningen in de halve finale om de KNVB-beker die avond Excelsior in eigen huis. Nadat gisteren op één dag alle nog beschikbare kaarten in de vrije verkoop van de hand gingen, kan vandaag gemeld worden dat ook alle zakelijke kaarten op het Palazzo Ereterras en de Noordlease Business Corner volledig zijn uitverkocht.

Stad en Ommeland wil erbij zijn als FC Groningen op woensdag 8 april voor het eerst in een kwart eeuw weer eens de bekerfinale kan halen. Slechts één keer eerder in de clubhistorie bereikte de Trots van het Noorden de finale. Dat is 26 jaar geleden, op 25 mei 1989. In een nagenoeg lege Rotterdamse Kuip was PSV toentertijd met 4-1 te sterk.
Voetbalhappening
Een eventueel nieuwe bekerfinale voor FC Groningen in Stadion Feyenoord zal zeker veel sfeerrijker zijn. De laatste jaren is de bekereindstrijd een ware voetbalhappening en komen er op de finaledag hele volksverhuizingen richting Rotterdam op gang.
Voormalig FC-speler René Eijkelkamp was erbij toen FC Groningen in 1989 de finale speelde. In het onlangs verschenen FC Groningen Journaal keek de oud-spits op deze wedstrijd terug. “Het gekke is dat ik me heel wat belangrijke wedstrijden herinner, waaronder de Europese duels met FC Groningen, maar van die bekerfinale in 1989 weet ik vreemd genoeg niet veel meer. Ik geloof dat de uitslag 4-1 voor PSV was, maar zelfs daarvan ben ik niet zeker. Heel opmerkelijk. Ik vind dat wel jammer, ook voor mezelf. Zoveel finales speel je niet, maar blijkbaar heeft die wedstrijd niet veel impact gehad.”
Benadrukken
Eijkelkamp wil in de aanloop naar de halve finale dan ook het belang van deze wedstrijd benadrukken. “Dat is iets wat de jongens nu goed moeten beseffen: het is wellicht een éénmalige kans om een finale te spelen. Thuis van Excelsior in de halve finale moet je winnen, wat er ook gebeurt. Daarvoor moet alles aan de kant! Als je de twee clubs tegen elkaar afzet, is Groningen de favoriet. De club heeft zich in de winterstop uitstekend versterkt en ik heb heel veel vertrouwen in de huidige technische staf. Vorig jaar heeft FC Groningen al aangetoond aan het einde van het seizoen tot veel in staat te zijn. Ik ben dan ook positief gestemd. Ik ga uit van de finale!”
Kaarten geblokkeerd
Overigens zal FC Groningen streng optreden tegen (illegaal) aangeboden kaarten voor de halve finale, op bijvoorbeeld Marktplaats.nl. Kaarten, die niet via de reguliere kanalen worden aangeboden, worden door FC Groningen geblokkeerd. Kaarten voor officiële wedstrijden van FC Groningen mogen alleen via de reguliere verkoopkanalen van de club worden gekocht en verkocht en zijn alleen in huiselijke kring overdraagbaar. Er zal geen restitutie van het aankoopbedrag plaatsvinden. Overtreders worden aangemeld bij de KNVB, waarbij een mogelijk stadionverbod volgt.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard