string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Zivkovic op schot.

Maandag 16 april 2018 om 13:10

FC Groningen pakte zondagmiddag in het eigen Noordlease Stadion drie heel belangrijke punten. De Trots van het Noorden won met 2-1 van Roda JC. In Boetnlaand waren Richairo Zivkovic en Dusan Tadic trefzeker, maakte Stefano Magnasco zijn rentree en is Marcus Berg genomineerd voor een mooie prijs.

Richairo Zivkovic is op schot in België. De aanvaller – opgeleid door FC Groningen – was vorige week op fraaie wijze trefzeker voor zijn club KV Oostende tegen Eupen. Afgelopen weekend maakte Zivkovic wederom twee goals in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden.
 
De spits kreeg na een half uur spelen de bal perfect in de loop en kon koel afronden. Vlak voor rust kon Zivkovic voor de tweede maal de felicitaties in ontvangst nemen. Ondanks de 2-0 voorsprong, kon Oostende net als vorige week niet winnen. Weer speelde het gelijk in de Belgische play-off 2.
 
Voorsprong
De goals van Zivkovic leverden zijn ploeg in ieder geval nog een punt op. Dat gold niet voor de treffer van Dusan Tadic. De Serviër scoorde in de Engelse Premier League namens Southampton, dat Chelsea op bezoek kreeg. Tadic kon in het strafschopgebied een voorzet van de linkerkant vakkundig binnenschuiven.
 
Ook Southampton pakte een 2-0 voorsprong, maar zag dat Chelsea diep in de tweede helft langszij kwam en zelfs de winnende treffer maakte, waardoor de ploeg van Tadic uiteindelijk met 3-2 verloor. Southampton moet oppassen, want de 18e plek waar het nu bivakkeert, betekent degradatie. Het gat met de veilige nummer 17 – het Crystal Palace van Alexander Sørloth – is drie punten.
 
Rentree
Stefano Magnasco maakte zaterdag zijn rentree in de basisopstelling van zijn Chileense club Universidad Catolica. De back dacht afgelopen transferwindow zijn carrière elders te kunnen voortzetten, maar tot een overgang kwam het niet, waarna de verdediger lange tijd in de wachtkamer moest.
 
Magnasco behoorde maanden niet tot de wedstrijdselectie, maar mocht eind maart toch weer een keer invallen. Zaterdagavond stond hij op bezoek bij O’Higgins voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling. Universidad Catolica won met 1-0 en Magnasco speelde de gehele wedstrijd.
 
Nominatie
Marcus Berg is genomineerd voor de Golden Ball Award in de categorie ‘Beste buitenlander’ in de Arabian Gulf League. De Zweedse spits scoort er dit seizoen op los voor zijn club Al Ain in de Verenigde Arabische Emiraten. Berg maakt met nog negen andere spelers kans op de prijs. Deze week kan er worden gestemd, op maandag 23 april wordt een shortlist van drie genomineerden bekend gemaakt.
 
Verlenging
Soccer Vision, het managementbureau in samenwerking met de VVCS, maakte zondag via Twitter bekend dat Etiënne Reijnen zijn contract bij Maccabi Haifa met één seizoen gaat verlengen. De verdediger speelt sinds afgelopen winter in Israël. Reijnen kwam afgelopen weekend in de tweede helft als invaller in het veld tijdens de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Hapoel Ashkelon.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’