Boetnlaand: Voormalig FC’ers schitteren in Champions League.

Maandag 07 december 2020 om 16:15

FC Groningen won zondagmiddag voor het eerst sinds 2013 de uitwedstrijd bij AZ. Ahmed El Messaoudi eiste met twee doelpunten in de tweede helft de hoofdrol op waardoor de Trots van het Noorden een 1-0 ruststand omboog naar een 1-2 eindstand. In Boetnlaand schitterden diverse voormalig FC’ers in de Champions League. Danny Hoesen nam na vier jaar afscheid van zijn Amerikaanse ploeg.

Alexander Sørloth stapte afgelopen zomer van het Turkse Trabzonspor over naar de Duitse topclub RB Leipzig. De Noorse spits wacht na negen optredens in de 1. Bundesliga nog altijd op zijn eerste goal in de Duitse competitie, maar was afgelopen week wel trefzeker in de Champions League.

Champions League
Sørloth kwam in de uitwedstrijd op bezoek bij Istanbul Basaksehir na ruim een uur spelen als invaller in het veld. RB Leipzig stond op voorsprong, maar leek in de slotfase twee punten te verliezen doordat de Istanbul Basaksehir terugkwam tot 3-3. Sørloth, vorig jaar topscorer in de Turkse competitie en een gevreesde spits in Turkije, eiste een heldenrol op voor zijn Duitse club. Twee minuten in blessuretijd schoot de Noor met links de winnende 4-3 tegen de touwen.

Sørloth was niet de enige voormalig FC’er die deze week schitterde op het hoogste Europese podium. Marcus Berg maakte voor het Russische Krasnodar de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen het Franse Stade Rennes. De Zweedse spits scoorde na een fraaie actie met de buitenkant van zijn rechtervoet. Door de treffer van Berg, die in het verleden 44 goals in 69 wedstrijden maakte voor FC Groningen, overwinterde Krasnodar Europees en is het in het nieuwe kalenderjaar actief in de Europa League.

Hans Hateboer gaf een schitterende assist in de Champions Leaguewedstrijd van zijn Italiaanse club Atalanta Bergamo. De ploeg van de door de FC opgeleide verdediger, speelde met 1-1 gelijk tegen het Deense Midtjylland. Door het resultaat hebben Hateboer en zijn ploeggenoten plaatsing voor de knock-outfase in eigen hand. Een gelijkspel tegen Ajax is aanstaande woensdag in Amsterdam genoeg om de volgende ronde te halen.

Nieuw avontuur
Spits Danny Hoesen gaat na vier jaar San Jose Earthquakes in de Amerikaanse Major League Soccer op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn contract in de Verenigde Staten wordt niet verlengd. Hoesen kwam in vier jaar tot meer dan honderd competitiewedstrijden voor de club waarin hij 23 keer scoorde. Twaalf keer stond de voormalig aanvaller van de FC als aangever aan de basis van een goal.

Ritsu Doan maakte zaterdagmiddag zijn tweede doelpunt in de Duitse 1. Bundesliga. De Japanner won met Arminia Bielefeld de thuiswedstrijd tegen Mainz 05 met 2-1. Doan was na ruim een half uur trefzeker nadat hij knap zijn directe tegenstander van zich afschudde en van net buiten het strafschopgebied met een bekeken schot de bal in de hoek plaatste. De voormalig FC’er was bij de eerste goal van zijn ploeg die middag betrokken als aangever.