Boetnlaand: Voormalig FC’ers laten zich zien in La Liga.

Maandag 25 oktober 2021 om 17:00

FC Groningen pakte zondagavond op prachtige wijze de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Vooral het doelpunt van Cyril Ngonge zal bij veel FC-supporters op het netvlies gebrand staan en ging de wereld over. In Boetnlaand beslisten twee voormalig FC’ers een topwedstrijd in Spanje.

Voormalig FC-spitsen Alexander Sørloth en Luis Suárez namen het afgelopen weekend tegen elkaar op in de Spaanse La Liga. De topwedstrijd tussen Real Sociedad en Atletico Madrid eindigde in 2-2 en beide ex-FC’ers eisten een hoofdrol op in het duel.

Eerste goal
Sørloth opende na zeven minuten spelen de score voor de koploper Real Sociedad. De Noor liep goed vrij in het centrum en prikte de bal net voor de uitkomende keeper Jan Oblak onder de doelman door. De eerste goal in de competitie voor de spits. Sociedad kwam vlak na rust op een 2-0 voorsprong op bezoek bij Atletico.

De thuisploeg gaf zich onder aanvoering van Uruguayaan Luis Suárez niet direct gewonnen. De spits die zijn Europese carrière begon in Groningen maakte na een uur spelen via zijn hoofd de aansluitingstreffer en gaf daarmee het sein voor een ‘remontada’. Een kwartier voor tijd kreeg de aanvaller een strafschop mee. Suárez ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty keurig rechts van de keeper.

Topwedstrijd
De andere nog actieve Champions League winnaar met een verleden bij FC Groningen kende ook een goed weekend. Virgil van Dijk nam het met Liverpool op tegen Manchester United. Het altijd beladen duel tussen beide grootmachten eindigde in een zeer ruime overwinning voor Liverpool. Met Van Dijk centraal achterin werd de uitwedstrijd met liefst 5-0 gewonnen.

Dino Islamovic was afgelopen weekend trefzeker in de Noorse competitie. De spits van Rosenborg won in eigen huis met 4-1 van Sandefjord. Islamovic kwam na bijna een uur spelen in het veld als invaller en had slechts zeven minuten nodig om te scoren. Via een droog schot van binnen het strafschopgebied zorgde Islamovic voor de vierde en laatste treffer van de Noorse topclub.