Boetnlaand: Virgil van Dijk wereldkampioen, Suárez belangrijk

23 december 2019

FC Groningen sloot het jaar 2019 afgelopen zondag af met een prachtige en verdiende overwinning op FC Emmen. Spits Kaj Sierhuis maakte twee goals in het met 2-0 gewonnen duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In Boetnlaand was het voor Virgil van Dijk afgelopen weekend groot feest.

Virgil van Dijk kroonde zich zaterdagavond tot wereldkampioen. De stopper won samen met zijn teamgenoten van het Engelse Liverpool de finale van het WK voor clubteams in Qatar. Liverpool versloeg het Braziliaanse Flamengo na verlenging, 1-0. Van Dijk miste midweeks de halve finales vanwege ziekte, maar speelde zaterdag de volle 120 minuten. Het is na de Champions League en de Europese Supercup de derde prijs voor Liverpool dit kalenderjaar.
 
Een andere voormalig verdediger van FC Groningen pakte dit weekend drie belangrijke punten in de Italiaanse Serie A. William Troost-Ekong versloeg met Udinese het verrassend goed presterende Cagliari. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen waardoor Udinese verder afstand nam van de degradatieplaatsen en klom richting middenmoot. Troost-Ekong speelde de gehele wedstrijd centraal achterin. 
 
Luis Suárez speelde een belangrijke rol bij de overwinning van Barcelona op Alaves. De Catalanen wonnen in eigen huis met 4-1. De Uruguayaanse spits, die in het seizoen 2006/2007 door FC Groningen naar Europa werd gehaald, was betrokken bij alle goals van zijn club. Drie maal vertolkte Suárez de rol als aangever, een kwartier voor tijd schoot de aanvaller een strafschop raak.
 
Ludovit Reis stond zondagmiddag in de basisopstelling van Barcelona B op bezoek bij Olot. Zijn eerste basisplaats in een maand tijd. De middenvelder zat de eerste twee wedstrijden in december niet bij de wedstrijdselectie en was vorige week actief als invaller. Tot op heden kwam de jongeling twaalf van de achttien wedstrijden in actie voor Barcelona B, waarvan acht als basisspeler.
 
Reis miste eerder dit seizoen enkele duels van zijn ploeg omdat hij zich moest melden bij Jong Oranje. Het duel bij Olot ging met 1-0 verloren. Men kent in Spanje een zeer korte winterstop, waardoor Reis op zondag 5 januari alweer moet aantreden in de stadsderby tegen Espanyol B, een strijd tussen de nummers 5 en 3 van de ranglijst in groep 3 van de 2e Divisie B.
 
De rubriek Boetnlaand gaat de komende weken met winterstop. De eerstvolgende editie zal verschijnen op maandag 20 januari 2020. 

190524EOB5505

Laatste nieuws