Boetnlaand: Van Weert en Tibbling gelijk

11 maart 2019 / vandaag

FC Groningen behaalde afgelopen vrijdag een punt op bezoek bij FC Utrecht. In de Galgenwaard eindigde de wedstrijd zonder goals en bleef het dus 0-0. In Boetnlaand namen twee voormalig FC-ploeggenoten het tegen elkaar op en was één daarvan wel trefzeker. Maikel Kieftenbeld verloor een beladen stadsderby in Engeland.

Simon Tibbling en Tom van Weert stonden in Denemarken tegenover elkaar tijdens de wedstrijd Brøndby-Aalborg. Het treffen eindigde in 3-3 en Van Weert was één van de doelpuntenmakers aan de kant van Aalborg.
 
Secuur
Van Weert fungeerde bij de 0-1 van zijn ploeg – gemaakt uit een directe corner – als bliksemafleider bij de eerste paal. De keeper liep met de spits mee waardoor de bal over de doelman het doel in kon zeilen. Nadat Brøndby via een strafschop de gelijkmaker had binnengeschoten, zette Van Weert na ruim een half uur spelen zijn ploeg weer op voorsprong. De spits maakte een onderschepping op het middenveld, legde met de bal aan de voet een behoorlijke afstand af richting het vijandelijke doel en had nog voldoende kracht over om secuur in de hoek te schieten.
 
Aalborg ging rusten met een 1-2 voorsprong en Tibbling kwam aan de kant van Brøndby na de pauze niet meer terug op het veld. Van Weert speelde de gehele wedstrijd, die uiteindelijk dus in 3-3 eindigde. De spits heeft dit seizoen zeven competitietreffers gemaakt in achttien optredens. Door de puntendeling blijft het gat tussen nummer 4 Brøndby en nummer 8 Aalborg slechts twee punten.
 
Driepunter
Albert Rusnak loop dit seizoen één op één. De middenvelder maakte in speelronde twee in de Amerikaanse Major Soccer League zijn tweede treffer van het seizoen. Ditmaal schoot de voormalig FC’er raak vanaf de strafschopstip in de thuiswedstrijd tegen Vancouver Whitecaps. In tegenstelling tot vorige week leverde het doelpunt van Rusnak deze keer wel drie punten op: 1-0.
 
Stadsderby
Maikel Kieftenbeld speelde zondagmiddag de beladen stadsderby van Birmingham. De middenvelder ontving met Birmingham City stadsgenoot Aston Villa in het St. Andrew’s Stadium. Kieftenbeld speelde bijna de gehele wedstrijd op scherp, want hij kreeg al na vijf minuten een gele kaart. De bezoekers wonnen de wedstrijd met 0-1, waardoor de ploeg van Kieftenbeld zakte naar de elfde plaats in de Championship.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws