Boetnlaand: Van Dijk scoort, mijlpaal Botteghin

29 november 2021

FC Groningen behaalde afgelopen weekend de grootste overwinning van het seizoen door met 4-1 te winnen op bezoek bij Fortuna Sittard. In Boetnlaand maakte Virgil van Dijk zijn eerste goal van het seizoen in de Premier League en vierde Eric Botteghin een bijzondere mijlpaal. 

Virgil van Dijk nam het met zijn club Liverpool in de Engelse Premier League op tegen een oude werkgever. Southampton kwam op bezoek op Anfield Road. De Nederlandse verdediger, die in Groningen zijn eerste minuten maakte in het betaalde voetbal en uitgroeide tot één van de beste verdedigers ter wereld, maakte zijn eerste goal van het seizoen.
 
Van Dijk nam de bal vanuit een corner vanaf de rechterkant ineens op de slof en schoot van binnen het strafschopgebied de 4-0 tegen de touwen. Dat was ook de eindstand van het duel. Sinds zijn overstap van Southampton naar Liverpool deed Van Dijk in 54 thuiswedstrijden in de Premier League mee. De stopper is bezig aan een indrukwekkende reeks, want Van Dijk verloor nog nooit een competitieduel in het shirt van Liverpool op Anfield Road.
 
Italië
Eric Botteghin is bezig aan zijn eerste voetbalavontuur buiten Nederland. De Braziliaan speelt sinds dit seizoen bij het Italiaanse Ascoli in de Serie B. Botteghin kwam onlangs voor de 500ste keer in actie als profvoetballer en kreeg van zijn club een bijzonder shirt cadeau. Botteghin speelde 83 van dit 500 duels voor FC Groningen, waaronder de bekerfinale in 2015 die hij winnend afsloot.
 
Hans Hateboer keerde in Italië terug bij de wedstrijdselectie van Atalanta Bergamo. De back die via de Opleiding van FC Groningen doorbrak in de Eredivisie en uitgroeide tot international van Oranje miste tot dusver het gehele seizoen door een vervelende blessure. Hateboer zat in de gewonnen wedstrijd op bezoek bij Juventus (0-1) het gehele duel op de bank, maar zijn rentree in de Serie A en Champions League is dus weer een stap dichterbij.
 
Assist
Azor Matusiwa was zondagmiddag belangrijk met een assist in Frankrijk voor Stade de Reims. De middenvelder legde de bal goed af de thuiswedstrijd tegen Clermont waardoor zijn ploeg  in blessuretijd met 1-0 wist te winnen. Een belangrijke zege voor Reims waardoor het aansluiting hield met de middenmoot in de Ligue 1 en juist afstand nam van de degradatiezone.
 
Thomas Enevoldsen kroonde zich met Orange County tot USL-kampioen in Amerika. Tampa Bay werd in de finale van de play-offs met 3-1 verslagen. De Deense routinier mocht twintig minuten voor tijd invallen in de kampioenswedstrijd en vierde de overwinning na afloop uitbundig in de kleedkamers.      

Laatste nieuws