Boetnlaand: Van Dijk scoort, Bacuna belangrijk

24 januari 2022

FC Groningen won afgelopen weekend op bezoek bij Vitesse. De Trots van het Noorden versloeg de Arnhemmers in GelreDome met 3-1. In Boetnlaand scoorde Virgil van Dijk voor Liverpool en was Juninho Bacuna belangrijk als aangever Rangers FC.  

Virgil van Dijk zette zijn club Liverpool al na 8 minuten spelen met een keiharde kopbal op voorsprong op bezoek bij Crystal Palace. Het was de opmaat naar een comfortabele 3-1 overwinning van Liverpool. Voor Van Dijk was het de tweede treffer in de Premier League dit seizoen. Liverpool staat tweede op de ranglijst, het gat met koploper Manchester City is aanzienlijk; 9 punten.
 
Bacuna
Juninho Bacuna eiste afgelopen vrijdag een hoofdrol op in de Schotse bekerwedstrijd van Rangers FC thuis tegen Stirling. Bacuna had voor het eerst sinds coach Giovanni van Bronkhorst aan het roer staat bij de Schotse topclub een basisplaats toebedeeld gekregen en speelde de gehele wedstrijd. Met twee assist, na een half uur spelen bij de 1-0 en vlak voor tijd bij de laatste treffer van de avond 4-0, was de door de FC opgeleide middenvelder van grote waarde voor Rangers. Mede door de bijdrage van Bacuna bereikte de club uit Glasgow gemakkelijk de achtste finales van het bekertoernooi.
 
Alessio da Cruz is terug in Italië. Na een verhuurperiode in Mexico waar de spits speelde voor Santos Laguna, is Da Cruz momenteel door zijn club Parma verhuurd aan Vicenza. Da Cruz moet zijn nieuwe club behoeden voor degradatie, want met 8 punten uit 18 duels staat Vicenza op dit moment laatste in de Serie B. Het begin van de opmars werd afgelopen weekend ingezet en Da Cruz kende een mooie debuutwedstrijd. De aanvaller was in de thuiswedstijd tegen het veel hoger geplaatste CIttadella trefzeker vanaf de strafschopstip. Het duel eindigde in 3-3.
 
Bizot 
Marco Bizot kreeg na afloop van de wedstrijd van Stade Brest tegen Lille veel complimenten. De doelman hield de nul tegen de regerend kampioen. Brest won met 2-0. Bij Lille kwam Gabriel Gudmundsson een kwartier voor tijd als invaller in het veld. Na een moeilijke start is de ploeg van Bizot inmiddels opgeklommen naar de dertiende plaats in de Ligue 1.  

Laatste nieuws