Boetnlaand: Van Dijk keert terug, Pedersen trefzeker.

Maandag 12 februari 2018 om 12:22

FC Groningen sloot zondagmiddag de 23ste speelronde in de Eredivisie af met een 0-0 gelijkspel tegen ADO Den Haag. In Boetnlaand maakte Nicklas Pedersen een zeer belangrijke treffer, was David Texeira wederom succesvol en keerde Virgil van Dijk terug op bekend terrein.

Virgil van Dijk kreeg afgelopen winter zijn gedroomde transfer van Southampton naar Liverpool. De Reds betaalden een fors bedrag voor de verdediger waardoor vele ogen op de Oranje-international zijn gericht. De start van de voormalig FC’er in Liverpool was enigszins wisselvallig, maar afgelopen weekend beleefde Virgil een succesje.

Lachen
Van Dijk ging met Liverpool op bezoek bij Southampton, de ploeg waarvoor hij de afgelopen seizoenen speelde en zelfs aanvoerder was. Van Dijk werd behoorlijk uitgefloten door het thuispubliek, maar kon aan het eind van de strijd lachen. De Brabander speelde 90 minuten en voor de eerste keer hield de verdediger de nul bij zijn nieuwe club. Liverpool won met 2-0 op bezoek bij Southampton waar Dusan Tadic de gehele wedstrijd in actie kwam.

Gevierde man
Nicklas Pedersen was zaterdagavond bij het Belgische KV Mechelen de gevierde man. De Deense spits viel na bijna een uur spelen in tijdens de degradatiekraker thuis tegen Eupen. Pedersen kwam in de 72e minuut op prachtige wijze voor zijn directe tegenstander en prikte een lage voorzet vanaf de rechterkant bij de eerste paal hoog in het doel. Door de winst ging Mechelen over de directe tegenstander heen en staat het nu voorlaatste in de Belgische Eerste Klasse.

Basis
Richairo Zivkovic vierde zaterdag in dezelfde competitie feest met zijn ploeg KV Oostende. De aanvaller, die de laatste weken veelvuldig in de basis staat, won met 2-0 van het grote Anderlecht. Scoren deed de voormalig Groninger niet. Wel glipte hij in de tweede helft langs de verdediging, waardoor tegenstander Dendoncker aan de noodrem moest trekken en rood kreeg.

Op Cyprus
Ook David Texeira was midweeks wederom belangrijk voor zijn nieuwe club AEL Limassol op Cyprus. De Uruguayaan scoorde vorige week al bij zijn debuut en verdubbelde zijn doelpuntentotaal woensdag door de enige treffer in de thuiswedstrijd tegen Ermis te maken, 1-0. De spits schoot na ruim een kwartier spelen uit een corner raak. De bal stuiterde langs enkele spelers waarna Texeira met een technische halfvolley afdrukte. Vanavond komt Limassol weer in actie.