Boetnlaand: Unieke prestatie voor Sparv, bizarre goals in Zweden.

Maandag 01 oktober 2018 om 15:17

De goal van invaller Ahmad Mendes Moreira leverde FC Groningen zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen FC Utrecht een punt op. In Boetnlaand waren diverse voormalig FC’ers succesvol. Zo leverde Tim Sparv een unieke prestatie in Denemarken en maakten Andreas Granqvist en Dino Islamovic doelpunten die ze niet snel zullen vergeten.

Tim Sparv nam het zaterdagmiddag met zijn Deense club FC Midtjylland thuis op tegen Hobro IK. Sparv startte in de basisopstelling en leverde een – voor hem – unieke prestatie. De Fin opende na elf minuten spelen de score door alert te reageren bij een verre inworp en de afvallende bal met links in het doel te werken. Hij maakte vlak voor de rust zelfs zijn tweede doelpunt van de wedstrijd door een voorzet van rechts vakkundig in de korte hoek te schieten.

Nog nooit eerder tijdens zijn profcarrière heeft Sparv twee keer gescoord in één wedstrijd. Na rust kreeg de middenvelder zelfs een mogelijkheid tot een derde goal, maar een hattrick zat er niet in voor Sparv. Desondanks een wedstrijd om nooit te vergeten, zo liet de voormalig FC’er via social media weten. Midtjylland won het duel uiteindelijk met 5-2 en is koploper in de Deense SuperLigaen.

Puskás
Mohammed Salah, aanvaller van Liverpool, werd vorige week onderscheiden met de Puskás Award voor het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen. Dino Islamovic deed woensdagavond een gooi naar de award van volgend jaar. De spits, die tegenwoordig uitkomt voor het Zweedse Östersunds, maakte een absolute wereldgoal tegen IF Brommapojkarna.

Nadat de Zweed halverwege de eerste helft zijn club al op voorsprong had gezet, nam hij vlak na de pauze op het middenveld een bal aan, draaide kort weg en zag in een ooghoek dat de keeper zich te ver voor zijn goal bevond. Islamovic bedacht zich niet en nam de bal op ruim 50 meter van het doel vol op de slof. Via een mooie boogbal verschalkte de spits de doelman voor de tweede keer. Om het feest compleet te maken kopte Islamovic na een uur spelen ook de 3-0 binnen. De eerste hattrick in de professionele loopbaan van de spits. Östersunds won met 3-1.

Bizar
Ook Andreas Granqvist maakte een treffer die hem waarschijnlijk nog lang bijblijft, maar de shortlist voor de Puskás Award niet gaat halen. De stopper is sinds afgelopen zomer terug bij de club uit zijn jeugd, het Zweedse Helsingborgs, uitkomend op het tweede niveau in zijn vaderland. Granqvist is aanvoerder en maakte afgelopen weekend op bezoek bij GAIS een vrij bizarre goal.

De verdediger liep in bij een vrije trap, maar kwam ten val. Liggende op zijn rug, gooide Granqvist in de vallende beweging naar achteren zijn knie omhoog. De doelman bokste de bal toevallig tegen de knie aan, waardoor de captain via een omhaal scoorde. Het werd uiteindelijk 1-1 waardoor Helsingborgs de koppositie kwijtraakte.