Boetnlaand: Trefzekere spitsen

25 februari 2019

FC Groningen nam zaterdagavond een punt mee uit Breda na het 0-0 gelijkspel op bezoek bij NAC. De derde clean sheet in dit kalenderjaar. In Boetnlaand maakte Alexander Sørloth een mooie treffer in België en kon Luis Suárez eindelijk weer juichen in Spanje.

AA Gent won vrijdagavond in eigen huis van topclub Standard Luik met 2-1. Alexander Sørloth had met een treffer een belangrijk aandeel in de knappe overwinning van de Vlamingen. De spits kreeg na 38 minuten spelen de bal vanaf de rechterkant, legde vanaf de rand van het strafschopgebied aan voor een schot en schoof de bal met links keurig in de hoek, 1-0.
 
Zijn tweede competitietreffer van het seizoen in België, nadat de spits sinds de winter wordt gehuurd van het Engelse Crystal Palace. Door de overwinning kruipt Gent dichter naar de top-6, die aan het einde van het seizoen gaat uitmaken wie er kampioen wordt. De ploeg van Sørloth staat op dit moment zevende met slechts één punt achterstand op nummer 6 Anderlecht.
 
Eindelijk
Luis Suárez stond meer dan een maand droog in de Spaanse La Liga. De spits scoorde nog wel in het bekertoernooi tegen Sevilla, maar zijn laatste competitietreffer dateerde van 20 januari thuis tegen Leganés. Afgelopen zaterdag kon de Uruguayaan eindelijk weer eens juichen.
 
Suárez maakte ver in blessuretijd de 4-2 op bezoek bij Sevilla. Daarmee verzekerde de spits zijn ploeg van de drie punten en maakte de voormalig FC’er zijn eerste goal, nadat hij vijf optredens droog stond. Hoewel Suárez het dus even moeilijk had, heeft hij al wel 16 goals gemaakt in 24 competitieduels dit seizoen voor koploper Barcelona.
 
Penalty
Tom van Weert kende een goede week in Denemarken. Hoewel de wedstrijd van vorige week maandag op bezoek bij topclub Midtjylland nipt verloren ging (2-1), scoorde Van Weert na bijna een uur spelen van dichtbij voor zijn club Aalborg. De spits maakte vrijdagavond vanaf de strafschopstip zijn tweede goal in een tijdsbestek van vier dagen. Aalborg won thuis met 3-0 van SønderjyskE.
 
Van Weert schoot na bijna een half uur spelen raak vanaf de penaltystip 1-0. De strafschop werd in de uiterste linkerhoek geschoten en hoewel de keeper er nog met een handje aan zat, was de inzet van Van Weert hard genoeg. Zijn zesde goal in de Deense competitie in zestien wedstrijden. Aalborg staat in de middenmoot op de zevende plaats. Het gat met de nummer 3 bedraagt echter slechts drie punten.

Laatste nieuws