string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Boetnlaand: Treffer en assist voor Tadic.

Maandag 27 november 2017 om 14:13

FC Groningen ging zaterdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 2-0 onderuit tegen Feyenoord. In Boetnlaand waren diverse voormalig FC-spitsen wel trefzeker. Dusan Tadic mocht eindelijk een keer juichen, Filip Kostic maakte een vrije trap en Suk Hyun-Jun is bezig met een doelpuntenserie.

Dusan Tadic nam het zondagmiddag in de Engelse Premier League met zijn club Southampton thuis op tegen Everton. De voormalig FC’er dook na 18 minuten spelen na een vlijmscherpe counter op in de spits. Hoewel een verdediger Tadic nog probeerde te hinderen, schoof de aanvaller de bal behendig langs de uitkomende doelman in het net, 1-0.
 
Applaus
Het was de eerste treffer voor de Servische international in ruim drie maanden. Tadic stond met een schitterende voorzet vanaf de linkerkant ook aan de basis van het derde doelpunt van Southampton, dat uiteindelijk met 4-1 wist te winnen. Na 78 minuten ging Tadic onder luid applaus van het publiek naar de kant. Virgil van Dijk speelde de gehele wedstrijd in het centrum van de verdediging van The Saints. De club van de twee oud-FC’ers staat op de tiende plaats in de Premier League.
 
Vrije trap
Ook Filip Kostic maakte zijn tweede treffer van het seizoen. De Servische aanvaller van het Duitse Hamburger SV ontving TSG Hoffenheim in eigen huis en won met 3-0. De voormalige FC-vleugelspits tekende een kwartier voor tijd voor de 2-0. Een vrije trap van ruim 25 meter werd door Kostic vol geraakt. Hoewel de keeper geen muur wilde opstellen om zicht te houden op de bal, verkeek hij zich behoorlijk op het effect dat Kostic zijn poging had meegegeven. Met zes punten uit de laatste drie duels houdt HSV aansluiting met de onderkant van de middenmoot, maar staat het nog altijd op een vijftiende plek.
 
Doelpuntenserie
Suk Hyun-Jun is los in de Franse Ligue 1 en bezig aan een doelpuntenserie. De Zuid-Koreaan draagt dit seizoen het shirt van Troyes en maakte dit weekend voor de derde keer op rij een treffer. Na twee eerdere goals met het hoofd, was de aanvaller nu ook met zijn voeten succesvol. De spits scoorde door een hard en laag schot met zijn linker langs de keeper te plaatsen. Troyes won met 3-0 thuis van Angers en staat op een elfde plaats in de Franse competitie.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard